Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Ekim, 2023 14:32 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:40
A+ A-

Karabük’te Muhtemel Eğitim Süresinde Düşüş

Türkiye genelinde muhtemel eğitim süresinin en düşük olduğu iller arasında Karabük'te yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre yüzde 6,3’lük oranla Karabük muhtemel eğitim süresinin en çok düşüş gösterdiği iller arasında yer aldı. Verilere göre muhtemel eğitim süresinin 2018-2022 yılları arasında en çok artış gösterdiği ilk beş il sırasıyla yüzde 8,2 ile Çankırı, yüzde 5,8 ile Gümüşhane, yüzde 5,2 ile Ağrı, yüze 5,0 ile Van ve yüzde 3,5 ile Ardahan oldu. TÜİK'in açıklamalarında muhtemel eğitim süresinin en çok düşüş gösterdiği iller sırasıyla yüzde 7,2 ile Eskişehir ve Antalya, yüzde 6,8 ile Düzce ve Isparta, yüze 6,3 ile de Karabük ve Edirne oldu. Erkeklerde sırasıyla Bayburt, Karabük, Ankara ve Erzurum izlerken, kadınlarda sıralama Karabük, Ankara, Eskişehir ve Artvin oldu. blank Muhtemel Eğitim Süresi (MES), ilkokul itibarıyla eğitim hayatına başlayan bir bireyin, eğitimde geçirmesi muhtemel yıl sayısını ifade ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre ülke genelinde ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2022 yılında 18,2 yıl oldu. İlkokul çağındaki bir bireyin ortaöğretimi tamamlayana kadar eğitimde geçirmesi muhtemel süre ise 12,7 yıl oldu. Okul öncesi eğitimde muhtemel eğitim süresi 2018-2022 yılları için yüzde 32,5 artış gösterdi. Muhtemel eğitim süresinin erkeklerde en düşük olduğu iller Ağrı, Şırnak, Muş ve Şanlıurfa olarak belirlendi. MES'in en düşük olduğu iller kadınlarda ise sırasıyla Şanlıurfa, Muş ve Şırnak oldu. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 01:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kontrolden çıkan otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı: 9 yaralı

Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde denetimden çıkan araba, kırmızı ışıkta bekleyen 3 araca çarptı. Toplam 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı.
Kaza, Kastamonu-İnebolu karayolu Öz Rahmet Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, E.K. (21) yönetimindeki 60 ES 842 plakalı Opel marka araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kırmızı ışıkta bekleyen A.F.T. (20) idaresindeki 37 EK 030 plakalı Fiat-Tofaş marka araba ile H.T. (47) idaresindeki 34 CNY 979 plakalı Fiat marka arabaya ve R.H.A. (26) yönetimindeki Honda marka arabaya çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında Fiat-Tofaş marka arabada bulunan yolcular araçta sıkıştı. Adeta can pazarının yaşandığı feci kazada olay yerine itfaiye, sıhhat ve trafik takımları sevk edildi. İtfaiye ve sıhhat gruplarının çalışmasıyla araçta sıkışan yaralılar çıkartılarak ambulansa taşındı. Kazada araç şoförleri E.K. (21) ve A.F.T. (20) ile araçlarda yolcu olarak bulunan A.T. (71), N.T. (53), E.Ş. (21), N.Ç. (24), A.T. (26), S.T. (42) ve 2 yaşındaki A.S.T. yaralandı. Yaralılar, sıhhat gruplarınca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazanın akabinde trafik takımları, olay yerinde güvenlik tedbirleri alarak incelemelerde bulundu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının akabinde yola saçılan araç kesimleri temizlendi. Kaza nedeniyle trafik, bir müddetliğine durdu ve uzun kuyruk oluştu. Yolun temizlenmesinin akabinde trafik tekrar olağana döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.