Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
17 Ekim, 2023 23:20 tarihinde yayınlandı
A+ A-

UEFA’dan Brüksel’deki saldırıda ölen 2 kişi anısına saygı duruşu kararı

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, Belçika ile İsveç arasındaki karşılaşma öncesinde dün Brüksel'de yapılan silahlı saldırıda ölen 2 kişi anısına, bu geceki tüm EUR0 2024 eleme maçlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde, Belçika ile İsveç arasındaki karşılaşma öncesinde dün Brüksel'de yapılan silahlı saldırıda ölen 2 kişi anısına, bu geceki tüm EUR0 2024 eleme maçlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Brüksel'de dün meydana gelen terör saldırısının iki kurbanı anısına, bu gece oynanacak tüm EUR0 2024 eleme maçlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak." ifadeleri kullanıldı. UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nde, Belçika ile İsveç arasındaki dün oynanan karşılaşma, terör saldırısı gerekçesiyle askıya alınmıştı. Maç başlamadan hemen önce Brüksel'de 2 İsveç taraftarının silahlı saldırı sonunda hayatını kaybetmesi nedeniyle ilk devresi tamamlanan Belçika ile İsveç arasındaki futbol karşılaşmasına devam edilmemişti. Brüksel'de dün iki İsveçlinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının vurularak yakalanan şüphelisi, hastanede hayatını kaybetmişti. (AA)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Minik öğrenciler kültür şenliğinde buluştu

Bolu’da, anaokulu ve ilkokul öğrencilerini bir ortaya getirerek kültürel etkileşimi ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen "Kültürüne Bedel Katan Çocuklar" projesi aktiflikleri başladı.
Bolu’da öğrencilere kültürel mirasın, pahalarla buluşturularak geleceğe taşınmasını hedefleyen "Kültürüne Paha Katan Çocuklar" projesi Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başladı. Proje kapsamında anaokulu ve ilkokulunda eğitim-öğretim gören toplam 15 okuldan 33 öğretmen ve 868 öğrenci rol alacak. Bugün başlayan etkinliklerde öğrenciler tarafından halk oyunları, Hacivat-Karagöz orta oyunu, maniler, türkülerle ritim performansları üzere klasik kültürel ögelerin yer aldığı şovlar sergiledi. Ayrıyeten aktiflikte, öğrencilerin kendi elleriyle hazırladıkları Klasik Türk El Sanatları standı ise büyük beğeni topladı. Periyot sonuna kadar devam edecek etkinliklerde öğrenciler Bolu’nun tarihi yapılarından klasik Türk mutfağına, kadar pek çok kültürel miras ögesini yakından tanıma fırsatı bulacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.