Çapraz; “Seçilecek Olanların Belli Olduğu Bir Genel Kurul”

Çapraz; “Seçilecek Olanların Belli Olduğu Bir Genel Kurul”

Yayın: 02.11.2023 14:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, 23 Ekim’de yapılan KARDEMİR A.Ş. Olağanüstü Genel Kuruluna katılım sağlanmadığına ilişkin eleştirilere cevap verdi.

KARDEMİR A.Ş.’nin 23 Ekim’de yapılan olağanüstü genel kuruluna Karabük Siyaset ve Cemiyet hayatından hiçbir temsilcinin katılmaması kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu.

Olağanüstü Genel Kurul’da bir değişiklik veya bizim orada olmamızı gerektiren bir durum olmadığından dolayı Genel Kurul’a katılmadığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Çapraz; “Her hangi bir art niyetimiz yok. Kasıtlı olarak katılmama gibi bir durum söz konusu değil” diyerek cevap verdi.

SÜRPRİZE AÇIK BİR GENEL KURUL DEĞİLDİ

23 Ekim tarihinde yapılan Kardemir Anonim Şirketi Olağan genel kurulunun sürprize açık bir genel kurul olmadığını, seçilecek olanların önceden belli olduğunu belirten Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, katılmama sebeplerini şöyle açıkladı: “Genel kurula katılmam ile ilgili her hangi bir art niyetim yok. Kasıtlı olarak katılmama gibi bir durum söz konusu değil. Biz Kardemir’e şu şekilde bakıyoruz. Burası özel sektör. Fazla iç içişlerine karışmak doğru değil. Genel kurul malum ilanlı bir genel kurul. Hiç birimizin sürprizinde bir genel kurul değil. Sürprizler daha önceki yıllarda yaşandı. Geçen haftaki genel kuruldan farklı bir beklentisi olan mı vardı da veya bir tartışma konusu mu vardı yok. Seçilecek olanlar belli idi. Zaten yönetim kurulu başkanımız belli idi. Bunlar belli olan şeyler. Dolayısıyla, ben o genel kurula katılsam sadece hissedar olarak katılabilirdim. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak her hangi bir davet almadım. Genel kurula davetiye ye gerek var mı onu da bilmiyorum. Genel kurula davetiye gerek yok sanırım.  Hiçbir protokol davet edilmiyor genel kurula. Hissedar olanlar katılabiliyor biliyorum. Ben hissedarıyım ama katılmaya gerek görmedim. Kasıtlı olduğundan değil, Kardemir ile ilişkilerimiz gayet iyi. Bir değişiklik veya bizim orada olmamız gerektiren bir konu olmadığı için katılmadım. Aslında katılamadım da o gün müsait değildim. Ama bir art niyet yok neden olsun ki.” dedi.

kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gençlik Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Yayın: 17.05.2024 13:11
Paylaş:
A+ A-

Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de  çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören 19 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Karabük Valiliği Atatürk Anıtında yapılacak. Burada Atatürk Anıtına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliklere Yenişehir Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda devam edilecek.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında

19 Mayıs Pazar günü  ilk olarak Gençlik Yürüyüşü yapılacak. Saat 10.30’da Şirinevler Çamlık Kent Ormanından başlayacak olan yürüyüş Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda sona erecek.

KUTLAMALARA STADYUMDA DEM EDİLECEK

Yenişehir Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstikal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından  Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo ve Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı Gösterisi ve ödül töreni ile Stadyumdaki etkinlikler sona erecek.

Pazar günü düzenlenecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına tüm Karabük halkı davet edildi.