Başvurular Sona Erdi, Gözler Genel Merkezde

Başvurular Sona Erdi, Gözler Genel Merkezde

Yayın: 23.11.2023 14:51 |Güncelleme: 27.12.2023 16:31
Paylaş:
A+ A-

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti”de aday adaylığı başvuru süreci sona erdi.  AK Parti’ye Karabük’te 8, Safranbolu’ da 7, Yenice’de 4, Eskipazar’da 9, Eflani’de 2, Ovacık’ta 3 kişi Belediye Başkanlığı Aday adaylığı başvurusunda bulundu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den il ve ilçelerde belediye başkan aday adayları başvurularını yaptılar. 22 Kasım tarihinde sona eren belediye başkan aday adaylıkları sonucunda en fazla belediye başkan aday adayının 9 başvuru ile Eskipazar’da olduğu gözlendi

KARABÜK’TE 8 BAŞVURU YAPILDI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi AK Parti’den Karabük Belediye Başkan aday adaylığı için 8 başvuru yapılmıştı. AK Parti’den Karabük Belediye Başkan Aday adaylığı için Timurçin Saylar, Tuncay Özcan, Hasan Yıldırım, Muzaffer Atılkan, Nedim Yılmaz, Özkan Çetinkaya, Muhammet Kamil Işık ve Gürsel Yılmaz Belediye Başkan aday adaylığı müracaatlarını AK Parti Karabük İl Başkanlığına yaptılar.

SAFRANBOLU’DA 7 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

AK Parti’de 22 Kasım tarihinde sona eren belediye başkan aday adaylığı sonunda Safranbolu’da 7 isim belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. Safranbolu’da Necdet Aksoy, Ali Sami Acar, Ahmet Güneş, Salih Aydın, Hüseyin Gündoğdu, Ali Büyüközdemir ve Yasemin Kuzu AK Parti Safranbolu İlçe Başkanlığına başvurularını yaptılar.

YENİCE’DE 4 ADAY ADAYI

31 Mart 2024 tarihide yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi Yenice’den belediye başkan aday adaylığı için 4 isim başvuru yaptı. Ferdi Kökçü, Ertan Mısırlı, Erdal Yirmibeş ve Sertaş Karakaş aday adaylığı başvurularını yaptılar.

EN FAZLA BAŞVURU ESKİPAZAR’DA YAPILDI

AK Parti’de 31 Mart tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri öncesi Eskipazar’da 9 isim belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı. AK Parti’de en fazla aday adayı başvurusunun yapıldığı ilçe 9 başvuru ile Eskipazar oldu. Eskipazar’da belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapanlar Kamil Ünal, Şenol Telli, Serdar Dursun, İsmail Palaz, Mehmet Ali Şen, Serkan Civa, Mustafa Yarkan, Hasan Sevdalı ve Bayram Demir

EFLANİ’DE İ İKİ İSİM ADAY ADAYI OLDU

Eflani’de Belediye Başkanlığı AK Parti’de olmasına rağmen, Hüseyin Lütfü Ersoy ve Fatma Öztürk Elfani Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yaptılar

OVACIK’TA ÜÇ ADAY ADAYI

Eflani’de olduğu gibi Ovacık’ta da belediye başkanlığı AK Parti’den olmasına rağmen Ramazan Şahin, Emre Uz ve Murat Aka Ovacık Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptılar.

kaynak:Bölgenin Sesi Gazetesi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’e KAMUDA TASARRUF PAKETİ freni!

Yayın: 13.05.2024 14:47
Paylaş:
A+ A-

Kamuda tasarruf paketi açıklandı. Pakette yer alan ‘Yatırım ödeneklerinde yüzde 15’lik kesinti ve zorunlu haller dışında yeni projelerin kabul edilmeyeceği’ yönündeki karar Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya’yı zor durumda bıraktı

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna açıklandı.

Açıklanan pakete göre; kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet alım ödemeleri ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor.

Kamuda tasarruf alanlarının 8 ana başlık altında sıralandığı ve uymayanlara para cezası öngörülen pakette öne çıkan maddelerden bazıları şöyle:

1- 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmaması

2- Kanunla izin verilenler hariç araç kullanımının yasaklanması

3- İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtların tasfiyesi

4- Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşıma olan yerlerde kaldırılması.

5- Deprem riski hariç, yeni hizmet binası alımının/yapımının 3 yıl süreyle durdurulması

6- Yeni bina kiralanmaması, mevcut kiralamaların bir takvimle sonlandırılması

7- Doğal afet ve güvenlik hariç, yeni lojman ve sosyal tesis alımı/yapımı ve kiralanmasının süresiz olarak yasaklanması

8- Savunma ve güvenlik hariç, mevcut sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması

9- Lojman kiralarının ve sosyal tesis ücretlerinin rayiç bedel dikkate alınarak gözden geçirilmesi

10- Kamuda yeni personel istihdamının emekli olanlarla sınırlandırılması (3 yıl)

11- Kamuda çalışanlar için yönetim kurulu ücretlerine tavan sınır getirilmesi, aşan kısmın bütçeye gelir kaydedilmesi

12- Hizmet içi eğitim, toplantı vb. faaliyetlerin kamu tesislerinde yapılması

13- Temsil ve tanıtma ödeneklerinde 2024 yılında yüzde 25 kesinti yapılması, devam eden yıllarda da bunun baz alınması

14- Zorunlu haller hariç, demirbaş alımlarının 3 yıl süreyle durdurulması

15- Mal ve hizmet alım ödeneklerinde yüzde 10, yatırım ödeneklerinde yüzde 15 kesinti

GÖZLER GARPARK VE NEHİRPARK’TA

Dün açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi’nde kamu yatırım ödeneklerinde yüzde 15’lik kesinti ve zorunlu haller dışında kamu yatırımlarına yeni projeler alınmaması yönündeki karar Karabük’te gözleri Belediye başkanı Özkan Çetinkaya’nın dev projeleri Garpark ve Nehirpark’a çevirdi.

DEV PROJELER GERÇEKLEŞECEK Mİ  ?

31 Mart seçimleri öncesi şehir merkezindeki DDY arazileri üzerindeki alana ‘Kentin iki yakasını birleştiriyoruz’ diyerek bünyesinde 1100 araçlık otopark, 100 dönüm yeşil alan, yeni bulvarlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, su yolları, süs havuzları, çocuk parkları, ticari ve sosyal alanlar barındıran GARPARK  projesi ile kano gezi alanları, restoran ve çay bahçeleri, hobi bahçesi, atölye alanları, yöresel ürün pazarı, spor sahaları, seyir kuleleri ve çocuk parkları gibi birçok etkinlik alanının yer aldığı NEHİRPARK projeleri ile dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya kamu tasarruf paketi dolayısıyla zor durumda kaldı.

Başkan Çetinkaya’nın kamu tasarruf paketi dolayısıyla dev projelere yönelik nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.