Yıldız Holding yatırımcı ve analistlerle buluştu

Yıldız Holding yatırımcı ve analistlerle buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.11.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yıldız Holding ve holdinge bağlı halka açık şirketlerin, finansal performansları “2023 Yıldız Holding ve Halka Açık Şirketleri Analist & Yatırımcı Toplantısı”nda masaya yatırıldı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Yıldız Holding, halka açık şirketlerinin 2023 yılı 9 aylık finansal performansına ilişkin ayrıntıları “2023 Yıldız Holding ve Halka Açık Şirketleri Analist & Yatırımcı Toplantısı”nda aktardı.

Finans paydaşlarının geniş katılımıyla İstanbul Wyndham Grand Levent Hotel'de gerçekleştirilen ve bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlikte Yıldız Holding'in halka açık şirketleri; Ülker Bisküvi, Kerevitaş, Şok Marketler, Bizim Toptan ve Gözde Girişim ile Penta Teknoloji'nin 9 aylık finansal sonuçları hakkında bilgi verildi.

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Fahrettin Günalp Ertik'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, ŞOK Marketler Üst Yöneticisi (CFO) Ziya Kayacan, Bizim Toptan CFO'su Önder Arıkan, Gözde Girişim CEO'su Levent Sipahi, Penta Teknoloji CFO'su Ertan Kirez, Ülker Bisküvi CFO'su Fulya Banu Sürücü ve Kerevitaş CFO'su Ufuk Kasar şirketlerin mali performansına ilişkin ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi.

– “Finansal istikrarımızı koruyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Fahrettin Günalp Ertik, bu toplantı vesilesiyle Holding ve şirketlerinin finansal performansı başta olmak üzere yıl boyu gerçekleşen başarılı iş sonuçlarını yatırım camiasından değerli konuklarla paylaşma imkanı bulduklarını belirtti.

Ertik, “Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu ve belirsiz süreçlere rağmen Holding ve şirketlerimizde odaklanma stratejimizin de katkısıyla finansal istikrarımızı koruyoruz. Holdingimiz ve şirketlerimiz, başarılı performanslarını istikrarlı ve sürdürülebilir bir temel üzerine inşa ederken, pazar dinamiklerine çevik bir şekilde adapte olma yeteneklerini güçlendiriyor. Diğer yandan, şeffaf yönetim anlayışımız doğrultusunda, paydaşlarımızla aramızdaki güçlü iş birliği ve diyalog ortamını bu toplantılar sayesinde interaktif bir iletişim süreciyle yönetiyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarımız için değer üretmeye, ülkemiz ekonomisine katkı sunarken dünyada da yeni coğrafyalara yapacağımız yatırımlarla etkimizi büyütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arıcılar devlet desteğiyle bal üretiyor

Yayın: 20.05.2024 14:39
Paylaş:
A+ A-

Üreticilere organik arıcılığın benimsetilmesi, elde edilecek organik arı ürünleriyle gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yerelde istihdam sağlanması ve aile iş gücünün artırılması amacıyla 2022 yılında “Dinek Dağı’nda Organik Arıcılık Projesi” hazırlandı.

Üç yıllık bütçesi 1 milyon 500 bin lira olan proje kapsamında ilk etapta 18 üreticiye yüzde 70 hibeyle organik arılı kovan ve ekipman desteği sağlandı.

Arıcılar, geçen yıl iklim koşulları nedeniyle istedikleri verimi alamasa da bu yıl hedefledikleri bal üretimini yakalamayı hedefliyor.

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hızır Akdemir, AA muhabirine, proje öncesinde Dinek Dağı’nı ekiplerle gezdiklerini ve organik bal üretimi için bu bölgeyi seçtiklerini söyledi.

Bölgeye geçen yıl 18 arıcının yerleştirildiğini ve faaliyetlere başladıklarını anlatan Akdemir, “Arıcılarımıza organik arılı kovan ve ekipmanları KOP desteğiyle tedarik edildi. Sonrasında üretime başladık. Geçen yıl mevsim şartlarından dolayı arıcılar biraz mağdur oldu. Bu yıl çok iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Akdemir, proje kapsamında malzemelerin yüzde 70 hibeyle sağlandığını, bu yıl da yüzde 100 hibe olarak ilave kovan verildiğini dile getirdi.

İlk olarak her üreticiye 20 arılı, 18 de yedek kovan dağıtıldığını belirten Akdemir, şunları kaydetti:

“Bu yıl da 11 kovan, 20 kilogram petek verildi. Bölgede şu anda 500’e yakın kovan var ama bu sayı 1000’e kadar çıkabilecek. Devletimiz arıcılarımıza çok güzel proje hazırladı. Aynı zamanda Orman İşletme Müdürlüğü 15 bin dekar alanda 20 çeşit ballı bitki dikti. Bunun için de çok teşekkür ederiz. Arıcılar ve birlik olarak projenin devam etmesi, sertifikalar ve coğrafi işaret alınması için mücadele edeceğiz. Projenin başarılı olacağına ve memleketimize fayda vereceğine inanıyoruz. Bütün arıcılarımızın gününü de kutluyor, bol kazançlı yıl diliyorum.”

Üreticilerden Ali Rıza Çelik ise yaklaşık 18 yıldır arıcılık yaptığını, devletin de kendilerine güzel bir imkan tanıdığını ifade etti.

Bölgenin bal verimi açısından çok iyi olduğunu vurgulayan Çelik, “Umarım devletimizin tanıdığı imkanları boşa çıkarmayacağız, devletimize katkıda bulunacağız. Aktif olarak 23 kovanım var. Zaman zaman artıyor veya eksiliyor. Devletimiz 50 kovana kadar müsaade etmiş. Projeden memnunuz, sağ olsunlar. Hem İl Tarım ve Orman hem de Orman İşletme Müdürlüğü elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Musa Akay da “10 yıldır arıcılık yapıyorum. Hibe projesine katıldık, şu anda memnunuz. İşlerimiz iyi. Allah devletimize zeval vermesin, gereken desteği yapıyor. Geçen yıl iklime bağlı sıkıntılar oldu ama bu yıl daha güzel olacak inşallah. Şu anda 30 kovanla üretim yapıyorum.” dedi.