KBÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Akademik ve İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

Berkay Doğan
Yayın: 04.12.2023 10:43 |Güncelleme: 27.12.2023 16:43
A+ A-

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı öncesi Diş Hekimliği Fakültesi Laboratuvarları gezildi. Teknik imkanlar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, laboratuvarda eğitim gören öğrenciler ile de sohbet etti.

Ardından düzenlenen Akademik ve İdari Kurul Toplantısına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, akademik ve idari personel katıldı.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ”Biz göreve geldikten sonra Üniversitemizin vizyonu konusunda bir yaklaşım ifade ettik. ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ şeklinde bir yaklaşımımız var. Bir üniversite ne kadar bilimsel anlamda gelişmişse iyiyse akademisyenleri ve hocaları ne kadar çok bilimsel çalışma yapıyorsa öğrenciye vereceğimiz katkı o kadar yüksek olacaktır ama bilimsel seviyemiz düşükse, akademik çalışmalarımız yetersizse bu durumda öğrenciye sunacağımız katkı da oldukça sınırlı kalacaktır. Çünkü dünyada çok hızlı değişimler oluyor. Belki bir 10 sene sonra diş hekimliği alanında hiç bilmediğimiz, şu anda farkında bile olmadığımız teknolojilerin sahaya girdiğini göreceğiz. İşte belki de bir bakmışsınız 3D yazıcılarla dişler, damaklar, hepsi yapılacak. Hemen yapıştırma teknolojisi artık neyse pek çok şey ortadan kalkabilir ama o güne hazır olmak için de bugünkü teknolojiyi, ulaşılan seviyeyi mutlaka bilmemiz, en iyi şekilde uygulayabilmemiz gerekiyor. Akademik çalışmalara çok büyük önem veriyoruz, çok iyi imkanlarımız var, çok gelişmiş imkanlarımız var, pek çok üniversitede bulunmayan imkanlarımız var. Bu gerçekten bize önemli bir fırsat sunuyor, bir kapı açıyor. Projeler noktasında da sizlerden büyük başarı beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 36 tane projemiz vardı. Bu projelerden büyük çoğunluğu 2209 öğrenci projeleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi projeleri, Diş Hekimliği Fakültemizden de bu alanda 2209 projeleri bekliyoruz. Gerçekten bu alanda son derece önemli. Öğrencinin işin içine girmesi, aktif çaba göstermesi, hocasıyla birlikte çalışması, bir proje üretme mantığı çerçevesinde çalışması gerçekten çok çok önemli. Dolayısıyla hem kendimiz proje yapabiliriz hem de diğer öğrencilerimizle birlikte öğrenci projelerinin içerisine dahil olabiliriz. Biz çalışmamızı belli bir standart çerçevesinde yürütelim, bilimsel çalışmalarımızı etkin bir şekilde seviyesini yükseltmeye çalışalım, öğrencilerimiz temel yeterlilikleri kazandıktan sonra kendi gelişimleri için çaba göstereceklerdir” diye konuştu.

Rektör Kırışık, Diş Hekimliği Fakültesini çok üst düzey noktalara getirmek istediklerini belirterek, “Tabii bu hemen bugünden yarına olabilecek bir şey değil ama bir kültür oluşturduktan sonra devamlılığını sağlayabileceğimiz bir şey. Şu anda benim gözlemlediğim kadarıyla gerçekten Fakültemizde çok güzel bir kültür var, hastanemizde çok güzel bir kültür var. Bu kültürü geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Gelecek nesillere aktaracağımız en önemli değer bu kültürü sağlıklı bir şekilde kurmak. Kurmuşsunuz, o açıdan tebrik ediyorum. Bunu sürdürmek, geliştirmek olmalı. Bu noktada da biz inşallah bize ne düşüyorsa elimizden gelen katkıyı vereceğiz teşvik edeceğiz” dedi.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi hakkında bilgi verdi.(Berkay Doğan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.