Uğur Mumcu’nun Ardında Bıraktığı Boşluk

Uğur Mumcu’nun Ardında Bıraktığı Boşluk

Yayın: 24.01.2024 16:06
Paylaş:
A+ A-

“24 Ocak 1993’te bombalı suikastla kaybettiğimiz araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu, bugün olsaydı, hala çözülemeyen faili meçhul cinayetleri, yolsuzlukları, devlet içinde ki yapılanmaları aydınlatmaya odaklanarak toplumu bilgilendirirdi. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ sözü, onun mirasıyla günümüzde de yankı buluyor.”

Türk basınının usta kalemi Uğur Mumcu’nun 1993’teki bombalı suikastının üzerinden tam 31 yıl geçti. Ancak, hala çözülemeyen bu cinayet ve benzer olaylardaki faili meçhuller, Türkiye’nin gazetecilik tarihinde karanlık bir iz bırakıyor.

Uğur Mumcu, hayattayken faili meçhul cinayetleri ve devlet içinde ki yapılanmalarla mücadelede ön saflarda yer almıştı. Eğer bugün aramızda olsaydı, muhtemelen bu süreçteki gizemleri çözmek için bütün enerjisini sarf ederdi. Spot ışığını, dosyaların tozlu raflarından indirerek, toplumu bilgilendirme misyonuna yönlendirirdi.

90’lı yıllarda yaşanan bir dizi gazeteci öldürmesi ve siyasi cinayet, hala aydınlatılamamış olmasıyla dikkat çekiyor. Uğur Mumcu’nun basın özgürlüğü ve adalet mücadelesinin izinde, bu dosyaların açığa çıkması için bir çağrı yapmak adeta bir zorunluluk halini alıyor.

Toplum, hala çözülemeyen bu cinayetlerin ardındaki perdeyi aralamak, adaletin yerini bulması için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyor. Uğur Mumcu’nun “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” sözü, bu bağlamda daha da anlam kazanıyor. Türk basını, bu karanlık dönemi aydınlatma ve Uğur Mumcu’nun mirasına sahip çıkma sorumluluğunu taşımaya devam ediyor.

Mirza Şahin

24 Ocak 2024

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bursluluk sınavında 500 tam puan aldılar

Yayın: 20.05.2024 10:11
Paylaş:
A+ A-

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında Kanuni Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eren Aksu,  Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrenci Ahmet Tarık Eken ve Zümral Yaraşı ve Özel Karabük Bahcesehir Koleji Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Elizan Akman  500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldular.

Elde edilen bu üst düzey başarıdan dolayı  öğrencileri, okul idarecilerini ve öğretmenleri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş, ” Bursluluk sınavında 4 öğrencimiz Türkiye Birincisi oldu. Gelen ilk haberlere göre bu başarılar ile birlikte sınavda sadece 1 yanlışı veya 2 yanlışı olan öğrencilerimizde var.  Yani kitlesel başarımızda çok iyi durumda. İlimiz akademik başarısını her yıl artırarak devam ettiriyor. Eğitim Kenti Karabük Projemizin meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Bu yıl da yine Türkiye birincileri çıkartarak bu başarı eğitim ailemizde perçinlenmiştir.

Bu anlamda tekrardan öğrencilerimize destek veren okul yöneticilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.