Anadolu Ajansı tarafından
28 Ocak, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

DEİK Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanlığı’nda bayrak değişimi

ANKARA (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türkiye-Kanada İş Konseyi'nde başkanlık görevine, TÜPRAG Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz seçildi.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, bu görevi 4 yıldır yürüten Nurdan Erbuğ'dan bayrağı devralan Yılmaz, Altın Madencileri Derneği Başkanlığı, Türkiye Madenciler Derneği Başkan Yardımcılığı ve Maden Platformu Sözcülüğü görevlerini de sürdürüyor.

Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Kanada menşeli Eldoradogold'un Türkiye iştiraki olan TÜPRAG Metal Madencilik'te mesleğe başladı.

Keşif şefi, kamu halkla ilişkiler ve izin ekibi müdürlüğü, firma direktörlüğü ve başkan vekilliği görevlerinden sonra Yılmaz, 2015'te TÜPRAG Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, başkanlık süresince iki ülke arasındaki ticaret hacmini büyütmeyi hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Kanada arasında birbirini tamamlayacak çok sayıda çalışma ve proje var. İlişkilerimizi daha da sağlamlaştıracağımız, daha çok iş birliği içerisinde olacağımız bir döneme giriyoruz. Demir-çelikten, makinalara, yaş meyvelerden alüminyum eşyalara, altın ve mücevherlerden ahşap eşyalara, halılara kadar çeşitli sektörde ürünleri ihraç ettiğimiz Kanada ile aktif ithalat ilişkilerimiz de bulunuyor. Son yıllarda iki ülkenin ilişkilerindeki memnuniyet ise sevindirici."


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 14:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da ormanlar küllerinden doğacak: 5 milyondan fazla fidan toprakla buluşacak

Bolu’nun Göynük ve Gerede ilçelerinde geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlarında ziyan gören binlerce hektarlık alanın tekrar ağaçlandırılması için hummalı çalışma yürütülüyor. Gruplar, 2026 yılına kadar toplam 5 milyon 350 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor.
Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü kırsalında 15 Ağustos tarihinde çıkan ve rüzgarın tesiriyle süratle yayılarak 3 bin 315 hektarlık ormanlık alanı küle çeviren yangının akabinde bölgedeki tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı. Hasar tespit sürecinin tamamlanmasının akabinde yanan ağaçların alandan çıkarılmasıyla birlikte ağaçlandırma faaliyetleri de sürat kazandı. Birinci olarak 11 Kasım’da 8 hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu yılın Nisan ayında 100 hektara karaçam tohumu ekildi. Sonbahar aylarında ise bin hektarlık kısımda dikim yapılması planlanıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün planlamasına nazaran, Göynük’teki tüm yanık alanlar 2026 yılına kadar kademeli halde yine yeşillendirilecek. Bölgede toplam 4 milyon 900 bin fidanın toprakla buluşturulması bekleniyor.
Gerede ilçesini etkileyen bir öbür büyük yangın ise 21 Ağustos’ta Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi hudutlarında başlayarak Gerede’ye kadar ilerlemişti. 22 saat süren uğraş sonunda söndürülen yangında 844 hektarlık alan ziyan gördü. Bu alanın da bu yıl içerisinde ağaçlandırılması için hazırlıklar başladı. Gerede’deki yanık alana 450 bin fidan dikilerek bölgenin eski haline dönmesi sağlanacak. Gruplar, her 2 bölgede de toprak işlemeden fidan dikimine kadar tüm süreci titizlikle yürütüyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.