Milletvekili Akay Orman Köylüsünün TBMM’de Sesi Oldu

Milletvekili Akay Orman Köylüsünün TBMM’de Sesi Oldu

Yayın: 01.02.2024 10:12
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, orman köylülerinin sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda orman köylülerinin sorunlarını dile getiren Milletvekili Akay, Yenice Orman Kalkındırma Kooperatiflerine üye orman köylülerine ödemesi yapılmayan 2023 yılı istihkaklarının yapılması ve 2024 yılı orman üretim zammının ise revize edilmesi için iktidara çağrıda bulundu.

Orman Köylülerimizin Ödemesi Bir An Önce Yapılmalı

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında orman köylülerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP’li Akay, “Karabük Yenice ilçe sınırları içinde toplam 33 adet orman köyü, 34 adet orman kalkındırma kooperatifi bulunmaktadır. Kooperatiflere üye orman köylülerimizin, orman işletmesinden 2023 yılına ait 12 milyon lira alacağı bulunmaktadır. Ankara’dan giden talimat üzerine Yenice Orman İşletme Müdürlüğünün orman köylüsüne bu ödemeyi yapmadığı iddia edilmektedir.” dedi.

Milletvekili Akay’dan İktidara Çağrı: Orman Köylülerimizin Mağduriyetini Giderin!

Orman köylülerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Orman köylülerimizin bu büyük mağduriyetinin giderilmesi için acil olarak 2023 yılı istihkaklarının ödenmesini sağlayın, enflasyonun altında eriyen 2024 yılı orman üretim zammını revize edin.” şeklinde konuştu.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Trafik Sorununa Son Vermek Şart!

Yayın: 13.05.2024 10:59
Paylaş:
A+ A-

Kültür turizmi ile göz dolduran UNESCO’nun Dünya Mirası Kenti unvanıyla tanınan Safranbolu’da trafik sorunu çözülmüyor. Hafta sonu tur otobüsleri ve münferit araçların sayısı arttıkça tarihi çarşı yolunda geçit vermiyor. Ancak, turist yoğunluğunda yaşanan trafik sorunu, turistlerin ziyaretlerini de olumsuz yönde etkiliyor.

Turistlerden edinilen bilgilere göre: “Safranbolu, kültür turizmi ile ünlü olan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan bir şehir. Özellikle hafta sonları artan tur otobüsleri ve araç trafiği, tarihi çarşı yolu üzerinde büyük sıkıntılara yol açıyor. Bu yollarda beklemek zorunda kalıyoruz. Tarihi çarşı yolu, Safranbolu’nun en önemli turistik noktalarından biri olmasına rağmen, yoğun araç trafiği nedeniyle turistlerin keyfini kaçırıyor. Araçların sıkışık olduğu bu dar yolda yürümek dahi zor olabiliyor. Hem turistler hem de şehir sakinleri bu durumdan şikayetçi. Bunu yetkililere bildiriniz lütfen.” denildi.

Çözüm bulunması gereken trafik sorunu, Safranbolu’nun turizm potansiyelini olumsuz yönde etkiliyor. Şehir yönetiminden, trafik sorununu çözmek için acil adımlar atmasını ve tarihi şehirde turistlerin rahatça ulaşabilmesi isteniyor. Bunun için gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması bekleniyor.

Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini koruyarak, turistlere sunduğu deneyimi arttırmak için trafik sorununu çözmek önemli bir adım olacak. Şehrin tarihi çarşı yolunu karşılama merkezinde çözerek, tur otobüslerine trafiğe kapatma veya sınırlama gibi çözümler üzerinde çalışılmalı ve bu güzel şehrin turizmine en etkili biçimde düzenlemeler yapılarak, ülke turizmine katkı sağlanması önem taşıyor.