Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
06 Şubat, 2024 17:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Misakı Milli İlköğretim Okulu’nun Tadilatı Vatandaşları Çileden Çıkarıyor

Safranbolu Misakı Milli İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 70 yıllık binasında, ilk olarak 25 yıl önce tadilat başladı. Ardından bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkımı gerçekleştirildi. Bugünlerde yeniden tadilatı gerçekleştirilen okulun şantiye görüntüsünü görenler, duygu dolu anlar yaşıyor. Okulun eski binasından ve bahçesinden hiç eser kalmayan alanda güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğundan serzenişte bulunan mahalle sakinleri, kimi zaman yolun tamamen inşaat malzemeleriyle dolu olduğunu ifade etti. Bu konuda çok sayıda şikayet oluştuğunu söyleyen vatandaşlar, binanın yapımı sırasında inşaat malzemelerinin yol trafiğini olumsuz etkilediğini işaret etti. İnşaat malzemelerinin yola taşması sonucu, kontrollü geçiş sağlanamadığından trafik akışının çoğu zaman engellendiği açıklandı. Yıllardır okulun tadilatının bir şekilde devam ettiği ve bitmediği konusunda serzenişte bulunan vatandaşlar, hem yaya hem de arabayla geçerken devam eden şantiye alanı için tepkili oldukları öğrenildi. Yoldan geçen vatandaşlar, daha bu toplanmış hali, okulun tadilatı çoğu zaman yola taştı, diyerek tepki gösterdi. blank blank blank Misakı Milli İlköğretim Okulu'nun Eski Halleri, blank blank blank blank Misakı Milli İlköğretim Okulu'nun Yeni Hali. Yıllar içerisinde tek katlı binadan, üç katlı bina haline geldiği görülüyor. Vatandaşlar okulun öğrenci sesleriyle dolu günlerini özlüyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)    

2 Yorum

  1. gökhan

    Hiç mi depreme dayanıklı kamu binası yokmuş Karabük te , ya güçlendirme yapıldı ya da yenisi yapıldı.

  2. Ufuk

    Çok önemli bir haber bu vah vah işiniz yok galiba sanki adam kafasına göre yapıyor kamu ihalesi bu

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Halil Kızılyer tarafından
16 Nisan, 2025 10:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Chp Merkez İlçe Başkanı Yavuz’dan İşçi Alım Sürecine Tepki

Chp Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük İl Özel İdaresi’ne yapılan 32 kişilik işçi alım sürecine tepki gösterdi.

Yavuz açıklamasında, "Adaletin terazisi bozulursa, toplumu ayakta tutan vicdan duvarı çatlamaya başlar. Bugün Karabük’te yaşananlar, bu çatlağın giderek büyüdüğünü gösteriyor. Son günlerde İl Özel İdaresi'ne yapılan 32 kişilik işçi alımı, kamu vicdanında büyük bir yara açmıştır."

Sözde kamuya açık olan bu alım, duyurusu dahi halktan saklanarak yapılmış, başvuru süresi 3 gün gibi kısa bir zamanla sınırlandırılmış, mülakat sonuçları ise kamuoyuna açıklanmamıştır. Oysa bu koltuklar milletindir, bu kadrolar halkın çocuklarına aittir!

Bizler soruyoruz:

Neden bu alım herkesin haberdar olacağı şekilde ilan edilmedi?

Neden mülakat sonuçları gizlendi?

Neden işe alınanlar sadece SMS ile bilgilendirildi?

Neden işe alınanların arasında siyasilere yakın isimlerin bulunduğu iddiaları ortalıkta dolaşıyor?

Halk iş beklerken, torpille makam dağıtmak, bu memlekete ihanettir!

Bu sadece bir işe alım meselesi değildir. Bu, adaletin, liyakatin, eşitliğin yerle bir edilmesidir. Bu, Karabük halkının umutlarının, hayallerinin bir kez daha siyasi hesaplarla yok sayılmasıdır.

İl Özel İdaresi, kamuya hizmet etmek için vardır. Bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bu halkın evlatları işsiz gezerken, koltuklar eş, dost, akraba ile doldurulamaz. Bu millet bunu hak etmiyor!

Karabük halkı olarak şunu açıkça söylüyoruz: Bizim tek talebimiz adalettir. Bizim tek isteğimiz, her gencin eşit şartlarda yarışabileceği, şeffaf ve liyakatli bir sistemdir. Bu süreci yönetenlerin millete hesap vermesi şarttır.

Bugün susarsak, yarın sıra başka bir haksızlığa gelir. Bugün görmezden gelirsek, yarın kendi evladımızın hakkı gasp edilir. Bu nedenle susmayacağız, unutturmayacağız, sorgulamaktan vazgeçmeyeceğiz.

Karabük için adalet istiyoruz. Liyakat istiyoruz. Şeffaflık istiyoruz.
Ve unutulmasın: Bu şehirde halkın iradesi vardır, halkın gücü vardır.

Karabük halkı uyanıyor. Artık kimse eskisi gibi keyfine göre at koşturamayacak!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.