SYM Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

SYM Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Yayın: 20.05.2015 10:18
Paylaş:
A+ A-

Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Kursiyerlerine de sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika töreninde konuşma yapan belediye başkanı Rafet Vergili “Türkiye’de belediye denilince yapı imar düzenleme işleri gibi görünüyor ama Türkiye’de biz bir ilki gerçekleştirdik.20 tane sosyal yaşam merkezimiz mahallelerimizde hizmet veriyor burada halk eğitim merkezimizle çok iyi bir dayanışma gerçekleştiriyoruz. Bazı mahallelerde il sağlık müdürlüğümüzle beraber iyi bir çalışma sergilemiş oluyoruz.Hiçbir zaman bu çalışma esnasında sen ben kavgaları olmuyor.Buda bizi ziyadesiyle hoşnut ediyor.Çünkü önemli olan bizim vatandaşlara hizmeti sunabilmemizdi. Bu sosyal yaşam merkezindeki en önemli hadiselerden bir tanesi şudur 5 yıldan bu güne kadar 250 tane vatandaşımıza okur yazar diploması verdik.Bizim 20 tane sosyal yaşam merkezinin maliyetini kaldıracak bir olaydır çünkü bir kişinin okur yazar olması bir kişiyi okur yazar yapabilmek bana göre en büyük hedeftir.250 okur yazar diploması verdiğimiz kişilerin ortalama yaş ortası 18-35 yaş arasıdır. Biz bunların mutluluğunu yaşıyoruz okuryazar diploması alırken kendi yazmış oldukları metni bize okuyorlar buda bizi çok mutlu ediyor. Sosyal belediyecilik içerisinde yapmış olduğumuz bu hareket Türkiye’de ve şehrimizde gerçekten tek anlamıyla yerini bulmuştur. Adım adım Karabük iyi bir yerlere taşınmaya başladı iyi bir gidişatımız var.İnşallah bu birliktelimiz ve beraberliğimiz önümüzdeki yıllarda da devam eder beraber müşterek çalışmalarımız devam eder.Biz de sizlere elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ederiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Karabük belediye Başkanı Rafet vergili, Karabük belediye başkan yardımcısı Fatma danışman, MHP il başkanı Burhanettin Aslan, öğlebeli muhtarı İsmail Alboğa ve Osman Natıroğlu’ndan aldılar. Ardından ise kursiyerlerin kurs süresi boyunca elde ettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergilendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Düzce’de gençlerle buluştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Türkiye'deki 500 gençlik merkezi, üniversitelerdeki genç ofisler ve bakanlığın bünyesinde yer alan 10 binin üzerindeki spor tesisinin kapılarının ayrım yapmaksızın herkese açık olduğunu kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen Genç Kariyer Akademisi'ne katılan Eminoğlu, Türkiye Yüzyılı'nın gençliğin ve sporun yüzyılı olması için çalıştıklarını belirtti.

Eminoğlu, bu hedefi yakalama noktasında en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Niye? Çünkü sporcu olması, gençliğinde futbolculuk kariyerinin olması bizim için kıymetli. Tabii sayın bakanımız Osman Aşkın Bak'ın kendisinin profesyonel futbolculuk kariyeri ve birçok federasyonda başkanlık yapmış olması da bu anlamda kıymetli. Gençlik ve Spor Bakanlığındaki çalışanlarımızla hiçbir ayrım yapmaksızın bütün Türkiye'nin gençlerinin gerçekten sanatta, ilimde, bilimde bütün alanlarda daha iyi noktaya gelebilmesi için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Hep birlikte bu çalışmaları daha iyi noktaya getirmek için çaba sarf ediyoruz.”

Türkiye genelinde 81 ilde 500 gençlik merkezinin olduğunu hatırlatan Eminoğlu, “Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Aynı şekilde Türkiye genelinde 10 binin üzerinde spor tesisimiz var bakanlığımıza ait. Buralarda ne yapıyoruz? Sporcu eğitim merkezleri var, TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri) var. Olimpiyatlara yetiştirdiğimiz milli sporcularımız var. Bütün Türkiye'deki vatandaşlarımıza bu kapılar sonuna kadar açık. Buralarda özellikle 2024 yılını hareketlilik yılı olarak ilan ettik. 'Harekette bereket var demiş' atalarımız. O yüzden bu anlamda bütün gençlerimizi spor yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Program, akademiye katılan öğrencilerin sertifikalarını almalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.