Anadolu Ajansı tarafından
21 Şubat, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Görele’de öğrencilere kısa film yapımı kursu veriliyor

blank

GİRESUN (AA) - Görele'de lise öğrencilerine yönelik kısa film yapımı kursu düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Görele Anadolu Lisesinde organize edilen kursta sinema, dizi ve belgesel yönetmeni Alparslan Bozkurt tarafından sinemayla ilgili bilgiler verildi.

Bozkurt, gazetecilere, belirli bir eğitim seviyesinden sonra öğrencilerin kendi tasarladıkları hikayeyi hayata geçirerek kısa film üretmeyi başaracaklarına inandığını söyledi.

Öğrencilerin kendi hayal ettikleri ile bu coğrafyada söz söyleyecek güce ulaşmalarını istediğini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Biz kelimelerle konuşuyor gibi gözükebiliriz, sanki bizim bütün dünyamızı sözler kuruyor olabilir. Aslında biz zihnimizde var olan resimlerin, görüntülerin karşılığı kelimelerle konuşuruz. Zihnimizde var olmayan hiçbir görüntünün cümlesini kuramayız. Biz saniyede 14 kare ile bir varlığı görürüz, onun ismi zihnimizde ise görüntüsü ona elma, armut, kalem, Ali deriz. Var olan bir görüntü zihnimizde ise ona Kabe, cami, kilise deriz. Sonra zihnimiz bu görüntüleri kavramsal olarak birleştirir ve biz bir cümleye dökeriz. Dün biz bunları sözde yapıyorduk ve sözün gücü vardı. Bugün artık görüntülerin gücü var. Görüntülere kim hükmediyorsa güç de onun ve biz de onun tasarladığı şekilde düşünmeye sevk ediyor."

Kursiyerlerden Medine Cin ise "Analitik düşüncenin ne demek olduğunu öğrendim. Bir şeylerin tümden gelerek tüme varmayı öğrendim. İlk olarak küçük parçalara bölüyorum ve bu sayede sonucuna varıyorum." dedi.

blank
Halil Kızılyer tarafından
16 Nisan, 2025 10:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Chp Merkez İlçe Başkanı Yavuz’dan İşçi Alım Sürecine Tepki

Chp Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük İl Özel İdaresi’ne yapılan 32 kişilik işçi alım sürecine tepki gösterdi.

Yavuz açıklamasında, "Adaletin terazisi bozulursa, toplumu ayakta tutan vicdan duvarı çatlamaya başlar. Bugün Karabük’te yaşananlar, bu çatlağın giderek büyüdüğünü gösteriyor. Son günlerde İl Özel İdaresi'ne yapılan 32 kişilik işçi alımı, kamu vicdanında büyük bir yara açmıştır."

Sözde kamuya açık olan bu alım, duyurusu dahi halktan saklanarak yapılmış, başvuru süresi 3 gün gibi kısa bir zamanla sınırlandırılmış, mülakat sonuçları ise kamuoyuna açıklanmamıştır. Oysa bu koltuklar milletindir, bu kadrolar halkın çocuklarına aittir!

Bizler soruyoruz:

Neden bu alım herkesin haberdar olacağı şekilde ilan edilmedi?

Neden mülakat sonuçları gizlendi?

Neden işe alınanlar sadece SMS ile bilgilendirildi?

Neden işe alınanların arasında siyasilere yakın isimlerin bulunduğu iddiaları ortalıkta dolaşıyor?

Halk iş beklerken, torpille makam dağıtmak, bu memlekete ihanettir!

Bu sadece bir işe alım meselesi değildir. Bu, adaletin, liyakatin, eşitliğin yerle bir edilmesidir. Bu, Karabük halkının umutlarının, hayallerinin bir kez daha siyasi hesaplarla yok sayılmasıdır.

İl Özel İdaresi, kamuya hizmet etmek için vardır. Bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bu halkın evlatları işsiz gezerken, koltuklar eş, dost, akraba ile doldurulamaz. Bu millet bunu hak etmiyor!

Karabük halkı olarak şunu açıkça söylüyoruz: Bizim tek talebimiz adalettir. Bizim tek isteğimiz, her gencin eşit şartlarda yarışabileceği, şeffaf ve liyakatli bir sistemdir. Bu süreci yönetenlerin millete hesap vermesi şarttır.

Bugün susarsak, yarın sıra başka bir haksızlığa gelir. Bugün görmezden gelirsek, yarın kendi evladımızın hakkı gasp edilir. Bu nedenle susmayacağız, unutturmayacağız, sorgulamaktan vazgeçmeyeceğiz.

Karabük için adalet istiyoruz. Liyakat istiyoruz. Şeffaflık istiyoruz.
Ve unutulmasın: Bu şehirde halkın iradesi vardır, halkın gücü vardır.

Karabük halkı uyanıyor. Artık kimse eskisi gibi keyfine göre at koşturamayacak!" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.