blank
Halil Kızılyer tarafından
22 Şubat, 2024 10:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkent EDAŞ Karabük’ü Bakım ve Yatırımlarıyla Aydınlattı

blankSektöre öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Başkent EDAŞ, Karabük’te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2023 yılında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü. Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Karabük’te 2023 yılında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde başarılı çalışmalara imza attı. Başkent EDAŞ, Karabük’te hizmet verdiği 1.762 trafo ve 7.823 kilometre hat uzunluğunda yaklaşan kış koşullarında da sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. Daha aydınlık bir Karabük için Merkez, Safranbolu, Eflani, Ovacık ve Yenice ilçelerinde 3.007 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri bölgede 204 pano ile 168 trafo ve 134 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Başkent EDAŞ, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Karabük’te hizmet verdiği 178 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 212 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 1.510 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 137 elektrik panosu ile 44 trafo ve 5 dağıtım merkezi montajı da tamamlandı. Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Başkent EDAŞ 2023 yılında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan Başkent EDAŞ, www.baskentedas.com.tr, Başkent 186 Mobil Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Toroslar EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Başkent EDAŞ’ın Karabük’te bakım ve yatırım çalışmaları hız kesmeden sürecek.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 20:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da suda boğulmalara karşı seferberlik: Sahillerde yoğun güvenlik önlemi

Yaz aylarında artış gösteren suda boğulma olaylarına karşı Samsun’da adeta seferberlik ilan edildi. Vali Orhan Tavlı başkanlığında yapılan üst seviye toplantıda, 2025 yaz dönemi öncesi alınacak tedbir ve önlemler masaya yatırıldı. Karadeniz’e kıyısı olan 204 kilometrelik kıyı şeridinde can kayıplarını önlemek için yeni düzenlemeler hayata geçirilecek.
Vali Orhan Tavlı başkanlığında Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ilişkin Dost Gemisi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantı sonrası Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, 2024 yılında güncellenen "Suda Boğulma Olaylarına Karşı Alınacak Önlemlere Ait Genelge" ile cankurtaran hizmeti verilen plajlarda uygulanacak kuralların belirlendiği, çeken akıntı riski taşıyan bölgelerin tespit edilerek ihtar levhaları yerleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, 204 kilometrelik Samsun kıyı şeridinde 2025 yılı için; 20 km uzunluğunda 10 yüzme alanı, 46,5 km uzunluğunda 18 tehlikeli ve yasak bölge, geriye kalan kıyı kısımlarının ise denize girilmesi önerilmeyen alanlar olarak belirlendiği kaydedildi.
Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından vilayet genelinde 44 okulda toplam 3 bin 537 öğrenciye "Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme ve Çeken Akıntı" bahisli konferans verildiği, 14-15 Nisan tarihlerinde düzenlenen OKAF’25 Meslek Fuarı’nda da vatandaşların bilgilendirildiği aktarıldı.
Boğulma olaylarının önüne geçilmesi emeliyle ilgili kurumlarla koordineli olarak sürdürülen çalışmalarda, denize girilen saatlerde müdahaleye hazır takımların alanda görevlendirildiği ve tepki müddetinin minimuma indirildiği vurgulandı.
2025 yaz döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından 110 cankurtaran görevlendirileceği, ayrıyeten Çarşamba’da 3, Bafra’da 1, Atakum’da 2 olmak üzere toplam 6 botun, 9 adet ATV’nin, 1 dronun ve 4 kişilik dalış timinin arama kurtarma çalışmalarında misyon alacağı belirtildi.
Samsun kıyılarında toplam 103 ikaz levhası bulunduğu, yüzme ve yasaklı alanlara ilişkin levhaların sistemli denetim edileceği, çeken akıntı görülen noktaların daima güncellenerek cankurtaranlarla paylaşıldığı söz edildi.
Ayrıca, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefiyle, evvelki yıllarda olduğu üzere ağır kullanılan kıyılarda Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) tarafından karadan ve denizden devriye faaliyetlerinin sürdürüleceği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.