Karabük Belediye Başkan adayı Çetinkaya, evlenecek gençlere çeyiz desteği projesini açıkladı

Karabük Belediye Başkan adayı Çetinkaya, evlenecek gençlere çeyiz desteği projesini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.03.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, seçilmesi halinde evlenecek gençlere nakdi çeyiz desteği ve gelinlik vereceklerini, ücretsiz düğün salonu tahsis edeceklerini bildirdi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, kendi yönetimlerinde, asgari ücretli çalışan ve evlenecek gençlere 20 bin lira çeyiz desteğinde bulunacaklarını kaydetti.

Evlenecek kızların gelinliğini de vereceklerini aktaran Çetinkaya, “Gençlerimize ücretsiz düğün salonu yine Karabük Belediyemizden. Düğün destek paketimizle Türkiye Yüzyılı'nda gençlerimizin yanındayız. Şehri imar, gönülleri ihya için bir hazırız.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVA Partisi İl Başkanı Eliyazıcı “Emekliler bunları unutmayacak”

Yayın: 08.07.2024 13:31
Paylaş:
A+ A-

DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Ramazan Eliyazıcı Emeklilerin Yaşadığı Ekonomik Sıkıntılara Dikkat Çekti.

Başkan Eliyazıcı, Yaptığı açıklamasında;

“Enflasyon yıllardır gerçek rakamlardan daha düşük açıklanıyor. Adeta gerçek enflasyon halkımızdan gizleniyor, üstü örtülüyor. Emekli, memur, dul ve yetimlerin, malullerin aylıkları TÜİK’in açıkladığı makyajlı enflasyon kadar arttırılıyor. TÜİK gerçek enflasyon yerine uydurma, düşük bir rakam açıklıyor. Ateşi düşüremeyen doktor, derece ile oynarmış derler. TÜİK’te rakamlarla oynuyor. Gerçek enflasyonla, halkın enflasyonuyla TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasındaki fark kadar da emeklilerimizin refahı her sene düşüyor.

“EMEKLİLER BUNLARI UNUTMAYACAK!”

Emeklilerimizin şu anda refah kaybının en önemli sebebi kötü ekonomi yönetiminin yanında, TÜİK in üzerinde oynadığı istatistiki rakamlardır ve emekliyi, dulu, yetimi mağdur edenler, vebal altındadır. Hükümet adeta emeklinin sandıkta verdiği tepkiyi, gösterdiği sarı kartı cezalandırıyor. Kendisini enflasyona ezdirmeyecek şekilde bir maaş artışı bekleyen emekli, kendisine acı reçete yazanları, ek vergiler çıkaranları, kendisini yoksulluk çukuruna itenleri, aç açık bırakanları, ucuz kıyma, ekmek kuyruklarında bekletenleri, market market gezdirenleri, bayram ikramiyesini güncellemeyenleri, torununa karşı kendisini mahçup edenleri hiç bir zaman unutmayacak. Emekli keyfinden çalışıyormuş gibi, çalışana yok denilerek bayram da kendisine ikramiye ödenmediğini ve zorlu mücadelelerle hakkını aldığını, bu ikramiyeyi arttırmamak için çaba harcadığınızı da unutmuyor.

“EMEKLİYE MAAŞ ARTIŞI DERKEN AKARYAKITA, ELEKTRİĞE ANINDA ZAM”

2024’ü emekliler yılı ilan edip aynı yıl içinde emekliyle dalga geçer gibi politikalar üretenleri emekliler affetmeyecekler. Emekli borçla, harçla, açlıkla boğuşurken, köylü, işçi, esnaf, öğrenci, ev hanımı ayakta kalmaya uğraşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Makro Ekonomik verilerle gül bahçesini anlatıyor ama kim inanır size? Siz ayrı bir paralel evrende yaşıyorsunuz. Müjde verir gibi TÜİK rakamları ile emekli maaşı zam oranını açıklarken, asgari ücrette de hiç bir şekilde artış sağlamazken, anında akaryakıta, elektriğe zammı yapıştırdınız. Seçime giderken emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirilmeyeceği ifade ediliyordu. Ne oldu? Amacınız vatandaşa hizmet mi ? Yoksa eziyet mi”

“MERAK ETMEYİN SESİNİZİ DUYAN VAR. BİZ BURADAYIZ”

Vatandaşımızın evinde, organize sanayi bölgelerinde, küçük sanayi sitelerinde, esnaf çarşılarında ciddi bir yangın var. Sadece küresel finans piyasalarıyla, baz puanlarla ilgilenen hükümet bu yangını hissetmiyor olabilir. Kulaklarını tıkamış ve bu yangını görmezden geliyor olabilir. Sesimizi duyan yok mu diye sesleniyorsunuz. Merak etmeyin sesinizi duyan var. Biz buradayız, DEVA partisi burada! Türkiye için buradayız. Ülkemiz ve halkımız için yaşanan sorunları ve çözümlerini sonuna kadar dile getireceğiz.” dedi.