İl Milli Eğitim Müdüründen evde eğitim gören öğrenciye ziyaret
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Demir Çelik 50. Yıl İlkokul Müdürü Musa Kaplan ve Sınıf Öğretmeni Ömer Çatak ile birlikte rahatsızlıkları sebebiyle evde eğitim gören Ahmet Ali Ekemen'i evlerinde ziyaret etti
Sağlık problemleri nedeniyle evde eğitim alan öğrencimizin sağlık durumu, ve eğitim durumu hakkında ailesinden bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; bu şekilde evlerinde eğitim gören çocukların ailelerin her daim destekçileri olduğunu ifade ederek " 'Hiçbir engel eğitim almaya engel değildir.' perspektifi ileevde eğitim alan çocuklarımızın gelişimi, hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Sağlık koşulları nedeniyle okullara devam edemeyen ve evlerinde eğitime zorunlu olan öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından evlerinde eğitim vermektedirler. Evde eğitim sistemi, çocuklarımızın gelişmesine ve sosyal hayatın içerisinde olmasına büyük katkı sağlayarak fiziki yönden okullarına gidemeyen çocuklarımıza pek çok fırsatı sunuyor. Bu anlamda işlerini takip eden ve başarılı bir şekilde sürdüren okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Devrilen traktörün altında kalan orman isçisi hayatını kaybetti
Karabük’ün Yenice ilçesinde, orman yolunda kontrolden çıkan traktörün devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.
Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yazıköy Çiftdere mevkisinde meydana geldi. Orman işçisi olarak çalışan Murat Cinkavuk’un (52) kullandığı traktör, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Cinkavuk, diğer işçilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Cinkavuk’un hayatını kaybettiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.