İl Milli Eğitim Müdüründen evde eğitim gören öğrenciye ziyaret

İl Milli Eğitim Müdüründen evde eğitim gören öğrenciye ziyaret

Yayın: 21.03.2024 12:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Demir Çelik 50. Yıl İlkokul Müdürü Musa Kaplan  ve Sınıf Öğretmeni Ömer Çatak  ile birlikte rahatsızlıkları sebebiyle evde eğitim gören Ahmet Ali Ekemen’i evlerinde ziyaret etti

Sağlık problemleri nedeniyle evde eğitim alan öğrencimizin sağlık durumu, ve eğitim durumu hakkında ailesinden bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; bu şekilde evlerinde eğitim gören çocukların ailelerin  her daim destekçileri olduğunu ifade ederek  ” ‘Hiçbir engel eğitim almaya engel değildir.’ perspektifi ile evde eğitim alan çocuklarımızın gelişimi, hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Sağlık koşulları nedeniyle okullara devam edemeyen ve evlerinde eğitime zorunlu olan öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından evlerinde eğitim vermektedirler. Evde eğitim sistemi, çocuklarımızın gelişmesine ve sosyal hayatın içerisinde olmasına büyük katkı sağlayarak fiziki yönden okullarına gidemeyen çocuklarımıza pek çok fırsatı sunuyor. Bu anlamda işlerini takip eden ve başarılı bir şekilde sürdüren okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Engelsiz Yaşam Zirvesi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Engelsiz Yaşam Zirvesi düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Farkındalık ve Kızılay Toplulukları tarafından düzenlenen ve Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı Engelsiz Yaşam Zirvesi'nde, engelli bireylere yönelik toplumsal bakış açısı ve eşitlik ilkesi konuşuldu.

Üniversitede yapılan etkinlikte görüşlerine yer verilen, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Yardımcısı Halis Kuralay, Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren görme engellilerin noterde problem yaşadıklarını belirterek, “Görme engelliler, notere gittiklerinde attıkları imzanın geçerli olması için iki tane de yanında şahit götürürlerdi. Onur kırıcı bir hikayeydi. Ben il müdür yardımcısı olarak bir dönem günde ortalama 200 tane imza attığım oluyordu.

Engelli hizmetlerinden sorumluyken İstanbul'da evde bakım maaşı olarak engellilerimize ödediğimiz 83 milyon liranın altına imza atıyordum. Ama tek başıma notere gittiğimde imzamın geçerli olmadığını öğreniyorum. Şimdi bir müjde aldım. Danıştay, artık görme engellilerin noterlerin 2 tane şahit isteme genelgesini iptal etti. Bundan ciddi memnun olduk.” ifadelerini kullandı.

Avukat Enes Yılmaz, anayasada her bir bireyin eşit olduğunu vurgulayarak, “Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu makamlarının bireylere karşı hizmetlerini denetler ve tavsiye kararlarında bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun (TİHEK) da bu anlamda çok aktif. Kurumun verdiği kararlar tavsiye niteliğinde kalmıyor. Doğrudan idari para cezası kesiliyor. İzmir'de bir avukatın 2019 yılında açtığı dava neticelendi. Artık görme engelli bireyler noterde yaşadıkları zorlukları aştılar.” açıklamasında bulundu.