Donalar Kaya Mezarı, defineciler tarafından talan edildi

Donalar Kaya Mezarı, defineciler tarafından talan edildi

Yayın: 03.04.2024 13:54
Paylaş:
A+ A-

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bulunan Donalar Kaya Mezarı, define aradıkları için talan edildi.

Defineciler Tarihi Mirası Yok Ediyor

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, bu durumu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Definecilerin altın bulma umuduyla tarihi dokuya zarar verdikleri belirtilen paylaşımda, kayanın bile talan edildiği ve kırıp döküldüğü ifade edildi. Müdürlük, bu tür değerlere zarar vermenin gerçek bir hırsızlık olduğunu vurgulayarak, tarihi eserlere zarar vermenin insanlığın bilgi alma hakkını çalmak ve geleceği çalmak anlamına geldiğini belirtti. Müdürlük yetkilileri, bu tür olayların fark edilerek önüne geçilmesi gerektiğini ve tarihi mirasa saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Güzel bir hafta dileyen müdürlük, definecileri bu tür zararlı faaliyetlerden kaçınmaya davet etti. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.