Karabük’te Emekliler Kartlarını Güncelleyecek

Karabük’te Emekliler Kartlarını Güncelleyecek

Yayın: 22.04.2024 12:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te bulunan emeklilerin  ücretsiz olarak yararlandıkları toplu taşıma araçlarına bindikleri kartlara 30 Nisan tarihine kadar güncellemeleri gerekiyor. Karabük Belediyesi Ulaşım Anonim Şirketinden yapılan açıklamada “Emekli vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerinizden ücretsiz yararlanmaya devam edebilmeleri için, 30 Nisan’dan önce toplu ulaşım kartlarını güncelletmeleri gerekmektedir. Güncellemelere Balık Pazarı kart dolum merkezi veya  sosyal yaşam merkezlerimize toplu taşıma kartlarınızı teslim etikten sonra güncel kartınızı bir sonraki iş günü alabilirsiniz” denildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da kesim sırasında büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana kesim sırasında eziyet edilmesinin sosyal medyada yayımlanması üzerine 5 kişi gözaltına alındı.

Kentte bulunan et entegre tesisinde kesim sırasında kaçan büyükbaş hayvanı etkisiz hale getirmek isteyen ancak bu sırada hayvana eziyet eden 5 kişinin görüntüleri, sosyal medyada yayımlandı.

Görüntülerin tepkiye neden olması üzerine Amasya Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında görüntülerde yer alan 5 kişi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kentteki et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülerin yer almasına ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi doğrultusunda yürütülen araştırma neticesinde şüpheliler İ.T, N.T, H.S, E.Ç. ve A.A'nın yakalandığı aktarılan açıklamada, “Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuat doğrultusunda işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Öte yandan entegre tesisini işleten firmanın avukatı Mehmet Akif Aydın, gazetecilere, olaydan dolayı şirket olarak kendilerinin de çok üzgün olduklarını belirterek, “Böyle bir olayla gündeme gelmek şirket açısından kabul edilebilir bir durum değil. Konuyla ilgili detaylı açıklamayı en kısa zamanda paylaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada yer alan görüntüde, kesim sırasında kaçan hayvanın kafasına şüphelilerin sopa ve baltayla vurduğu görülüyor.