Kamil Temel’in Hizmet Odaklı Çalışmaları Şehre Katkı Sağlayacak

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 07.05.2024 15:15
A+ A-

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mali Hizmetler Müdürü Kamil Temel, Özkan Çetinkaya başkanlığındaki Karabük Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bugün itibariyle yeni görevine başlayan Temel, çalışkanlığı ve hakkaniyeti ile bölgede tanınan bir isim ve Karabük Belediyesi’ne önemli hizmetler getirmesi bekleniyor.

Temel, 1988 yılında Karabük Demir Çelik Lisesi’nden, 1993 yılında Uludağ Üniversitesi’nden mezun oldu. Çalışma hayatına Karabük Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü’nde başlayarak, daha sonra çeşitli sağlık kurumlarında yönetici olarak görevler aldığı biliniyor. 2014-2019 yılları arasında da Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmüştü.

Kamil Temel’in Karabük Belediyesi’nde yöneticilik yapacak olması, şehre önemli katkılar sağlayacağına dair umutları artırdı. Temel’in deneyimli bir yönetici olduğu ve hizmet odaklı çalışmalarıyla Karabük’ü hak ettiği yerlere taşıyacağı ifade ediliyor.

 

5 kişi görüş bildirdi

  1. ERCAN BAŞ

    KARDEŞİME YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM.

  2. İsmet DEMİR

    İnşallah iyi olur…

  3. Davut KARATAŞ

    Tebrik ederim maşallah bârekallah..kâmil katfesim rski mahallede beraberce büyüdük..sevindim gerçekten çok büyük hizmete ihtiyacı var.. özellikle Karabük ihmal edilmiş bir ilimiz bölgecilik ve şovenizmin kiskacindan acilen kurtulmak zorunda…

  4. Cemal mızrak

    İyi insandır

  5. Nazif

    Karabük için büyük bir avantaj, tecrübeli ,adam gibi adam

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DMD hastalığı konusunda ebeveynlere öneri

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 12:37
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Medipol Sağlık Grubu'ndan Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Topçu, “Kas güçsüzlüğü ve gelişim problemi yaşayan bütün erkek çocuklarında öncelikle DMD’nin araştırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Hastaneden yapılan açıklamada, genellikle erkek çocuklarında görülen DMD, genetik kalıtımlı ve ilerleyici bir kas hastalığı olarak biliniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topçu, Dünya Duchenne Farkındalık Günü'nde hastalığın başlangıç ve gelişim süreçlerini anlattı.

Hastalığa, genetik bir sorun sonucu kas yapısında bulunan “distrofin” adlı proteinin üretilememesi nedeniyle yakalanıldığını kaydeden Topçu, kas yapısının hassaslaşarak giderek yıkılmaya başladığını ve çocuklarda kas güçsüzlüğünün ortaya çıktığını belirtti.

DMD hastalığının ana şikayetinin güçsüzlük ve çabuk yorulma olduğunu kaydeden Topçu, “Çocuklarda desteksiz oturmada gecikme, yürümede gecikme, parmak ucu yürüme, sık düşme şikayetleri olabiliyor. Hiçbir şikayet belirtisi olmadan yapılan kan tetkiklerinde, karaciğer fonksiyonlarında bozukluk işaretlerinin olması nedeniyle de bu hastalık anlaşılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

– Öğrenme problemleri yaşanabilir

Hastalığın ilerleyici olduğunu ve birçok sistemi etkilediğini vurgulayan Topçu, şunları kaydetti:

“Hatalı olan protein, kalpte de var, beyinde de var. Zaman içerisinde kalpte, beyinde problemler ortaya çıkabiliyor. Çocuklarda ilerleyen süreçlerde öğrenme problemleri olabileceği gibi ders başarısızlığını da tetikliyor. Birçok tipi bulunan hastalık, genellikle erkek çocuklarında görülüyor. Kas güçsüzlüğü ve gelişim problemi yaşayan bütün erkek çocuklarında öncelikle DMD'nin araştırılması gerekiyor.”

Topçu, hastalığın kesinleşmiş ve çok yarar sağlayan bir tedavisinin bulunmamasına rağmen son dönemlerde bu alanda genetik çalışmaların sıklaştığına değindi.

Genetik tedavilerin gerçekleşmesi için bazı genetik belirteçlerin olması gerektiğine işaret eden Topçu, “Her hastaya genetik tedavi uygulanamıyor. Mart ayından itibaren dünyada onaylanan bir tedavi yöntemi geliştirildi. 6 yaşın üzerinde DMD hastalığı olan çocuklara yapılabileceği yönünde çalışmalar bulunuyor. Bu çalışmalar her yıl artarak devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331