Tavuklarını ayılardan koruyabilmek için yerden 25 metre yükseklikte kümes yaptı

Tavuklarını ayılardan koruyabilmek için yerden 25 metre yükseklikte kümes yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.06.2024 16:30
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde tavuklarını ayı saldırılarından korumak isteyen Kasım Gölge, iki ağaç arasına kurduğu ilkel teleferik hattı üzerine, yerden 25 metre yükseklikte kümes kurdu.

İlçeye bağlı Kaplıca köyünde yaşayan Gölge, geçen hafta ayı saldırısı sonucu bazı tavuklarının telef olması üzerine bu duruma çare bulma arayışına girdi. Tavuklarını ayıların ulaşamayacağı yükseklikte tutmaya karar veren Gölge, ağaçlar arasında ilkel teleferik hattı kurdu.

Yük taşımak için elverişli olan hat üzerine kümes yerleştiren Gölge, bir horoz ve 8 tavuk bulunan kümesi geceleri yerden 25 metre yükseklikteki hat üzerinde saklıyor. Gölge, makara sistemiyle sabahları kümesi indirerek horoz ve tavuklarını besliyor.

Kasım Gölge, AA muhabirine, çok sayıda tavuğuna yaban hayvanlarının zarar verdiğini söyleyerek, “Teleferik sistemini düşündüm. Kümesi yükseğe doğru çektiğimde ayının ulaşamayacağını düşünerek sistemi geliştirdim. Sistemi yaptıktan sonra 2 gündür ayı geliyor ama zarar veremiyor, kümese ulaşamıyor. Çok şükür tavukları ayıdan kurtardım.” dedi.

Gölge, gün boyunca tavuklarla kendisinin ilgilendiğini ifade ederek, “Akşam kümese alıyorum. Yaklaşık 25 metre yüksekliğe çıkarıyorum. Akşamları güvende oluyorlar. Sabah aynı şekilde indirip çözüyorum. Güzel bir koruma sistemi. Herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KYK yurtlarında ücretsiz konaklamadan kimler faydalanabiliyor?

Yayın: 05.07.2024 11:05
Paylaş:
A+ A-

GSB Seyahatsever Projesi Başvuruları Başladı: Ücretsiz KYK Yurt Konaklama Fırsatı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Seyahatsever projesi kapsamında, 18-30 yaş arası gençler Türkiye genelindeki KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatından faydalanabilecek. İşte projeye başvuru şartları ve detaylar:

Ücretsiz Konaklama Şartları

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Seyahatsever projesinden yararlanmak isteyen gençlerin karşılaması gereken şartlar şu şekilde:

  1. Tarih Aralığı: Gençler, 8 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında yurtlarımızdan yararlanabilirler.
  2. Yaş Aralığı: 18-30 yaş arasındaki gençler projeden faydalanabilir.
  3. Öğrenci Olma Şartı: Öğrenci olma şartı aranmaz.
  4. Başvuru Süreci: Konaklama başvuruları, 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek doğum tarihi, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
  5. Kimlik Fotokopisi: Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır.
  6. Ücret: Konaklayacaklardan ücret alınmaz.
  7. Konaklama Süresi: Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklanabilir.
  8. Yemek Hizmeti: Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacaktır.
  9. Giriş ve Çıkış Saatleri: Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup, konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 12.00’de boşaltmalıdır.
  10. Yurt Giriş ve Çıkış Saatleri: Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanır.
  11. Temizlik: Odalar konaklama süresince her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılır.
  12. Huzur Bozucu Davranış: Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılır.
  13. Kişisel Temizlik Malzemeleri: Yurtlarda konaklayacak gençler kişisel temizlik malzemelerini getirmekten kendileri sorumludur.
  14. Rezervasyon İptali: Rezervasyon yaptıran gençler, konaklamayacağı durumlarda ilgili yurdu arayarak rezervasyonunu iptal ettirmekle yükümlüdür.
  15. Evcil Hayvan: Yurtlarımıza evcil hayvan kabul edilmeyecektir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Projeden faydalanmak isteyen gençler, konaklama başvurularını 444 0 472 (ALO GSB) hattını arayarak yapabilirler. Rezervasyon sırasında doğum tarihi, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Seyahatsever projesi, 18-30 yaş arası gençlere Türkiye genelindeki KYK yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatı sunarak, gençlerin yaz tatillerini daha keyifli ve ekonomik geçirmelerini sağlıyor. Proje kapsamında sunulan bu fırsattan yararlanmak için başvurularınızı belirtilen şartlar doğrultusunda yapabilirsiniz.

SEYAHATSEVER PROJESİNİN ANASAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN