İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 09:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Tarihi karakterleri sınıfta öğrencileriyle buluşturuyor

Rize’de Tarih Öğretmeni Seçkin Okur derste anlatacağı Türk büyüğünün kılığına girerek çocuklara akıllarda kalıcı eğitim sağlıyor.
Rize’nin Çayeli ilçesinde eğitim veren Ahmet Hamdi Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmeni olarak misyon yapan Nadir Okur, anlattığı bilgilerin öğrencilerin aklında daha kalıcı bir yer alması için farklı bir metot geliştirdi. Okur, üzerine giydiği kıyafetler ile o gün anlatacağı tarihi karakterin kılığına bürünerek öğrencilerin karşısına o denli çıkıyor. Öğretmenlerinin derse o biçimde girdiğini gören öğrenciler hem şaşırıyor hem de dersi daha bir dikkatli dinliyor.
Geliştirdikleri usul ile öğrencilerin derslere iştirakinin daha da arttığını fark ettiklerini lisana getiren Okur "Milli Eğitim Bakanlığının yeni yürürlüğe koyduğu Türkiye yüzyılı maarif modeli çerçevesinde gençlerimizin kalıcı öğrenmesini sağlamak emeliyle bu türlü bir proje başlattık. Projemizde Sultan II AbdülhamiD, Metehan’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok Türk büyüğümüzün kostümü var. Husus sırası geldiğinde bu kostümlerle anlatım yapıyoruz. Öğrencilerin derse iştirak ilgisi çok büyük arttı, hatta öğrencilerden hayat uzunluğu unutmayacaklarına dair geri dönüşler aldık. Öğrenciler ve benim için özel dersler bunlar hiç unutulmayacak anı kalacak bizlere. Bir sonraki derste Sultan Alparslan derse gelip anlatım yapacak" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.