Sakarya, Düzce ve Karabük’te bayram namazı kılındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 20:45
A+ A-

SAKARYA/DÜZCE/KARABÜK (AA) – Sakarya, Düzce ve Karabük'te camileri dolduranlar, Kurban Bayramı namazında saf tuttu.

Sabah namazında Adapazarı ilçesindeki Tarihi Orhan Camisi’ne gelenler, namazdan önce yapılan vaazı dinledi.

Cemaat, bayram namazını eda etti, okunan hutbe ve duanın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

– Düzce

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen Akçakoca Merkez Camisi, Kurban Bayramı namazı dolayısıyla doldu.

Camiye akın eden her yaştan inanan, bayram namazını kılmalarının ardından hutbeyi dinledi, duaya iştirak etti.

Cami çıkışında toplu bayramlaşma yapıldı.

– Karabük'te Gazze için dua edildi

Karabük'te de bayram namazını eda etmek isteyenler camilere geldi.

Yeşil Mahalle Yeşil Camisi'nde saf tutan cemaat, namazı kıldıktan sonra hutbeyi dinledi, dua etti.

İsrail'in 8 aydan fazla süredir havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin kurtuluş ve zaferi için eller semaya açıldı.

Namazın ardından Vali Mustafa Yavuz, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ibadethane dışında toplu bayramlaşma yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Popüler uçak ve otobüs rotalarına, araç kiralama hizmetlerine ilgi yoğun

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.09.2024 00:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin çevrim içi bilet satış platformu Biletbayisi.com, kış tatili sezonunun yaklaşmasıyla birlikte uçak bileti, otobüs bileti ve araç kiralama hizmetlerine ilişkin verileri paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kış tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte seyahat talepleri de artmaya başladı. Kış aylarına özgü seyahatlerde doluluk oranları yükselirken, bazı rotalar öne çıkıyor.

Yurt içinde kış turizmiyle ünlü bölgeler olan Erzurum (Palandöken), Kayseri (Erciyes) ve Trabzon'a talep ciddi artış gösteriyor. Ayrıca büyükşehirlerden sahil kesimleri özellikle Antalya ve İzmir gibi ılıman iklimlere sahip bölgeler, kışın tatilcilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yurt dışında ise kış turizmine yönelik popüler destinasyonlar arasında Viyana, Münih, Zürih ve Prag gibi Avrupa şehirleri bulunuyor. Bu destinasyonlar hem kültürel zenginlikleri hem de Noel pazarı ve kış festivalleri gibi etkinlikleriyle dikkati çekiyor. Özellikle aralık ve ocak aylarında bu rotalarda doluluk oranları oldukça yüksek.

– Kışın rota seçiminde kayak merkezleri ön planda

Otobüs yolculukları, kış döneminde de seyahatseverler için ekonomik ve güvenilir bir seçenek olmayı sürdürüyor. Kış aylarında özellikle Ankara-Erzurum, İstanbul-Bolu, Ankara-Kayseri gibi kış tatili bölgelerine yapılan yolculuklar yoğun ilgi görüyor. Kış tatilcileri kayak merkezlerine otobüsle ulaşmayı tercih ederken, bu dönemlerde otobüs biletlerinde de doluluk oranlarında önemli bir artış gözleniyor.

Ayrıca yılbaşı ve sömestir dönemlerinde büyükşehirlerden memleket ziyaretleri de yoğunlaşıyor. Özellikle İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir ve İzmir-Adana gibi parkurlar sıkça tercih ediliyor.

Kış aylarının getirdiği zorlu yol şartları ve artan seyahat talepleri, araç kiralama sektörüne de olumlu yansıdı. Biletbayisi.com platformu üzerinden araç kiralamaya yönelik talepler, kış aylarında yüzde 25 artış gösteriyor. Özellikle SUV ve 4×4 araçlar, kış şartlarına uygun olmaları sebebiyle bu dönemde sıkça kiralanan araç türleri arasında yer alıyor. Kayak merkezlerine yapılan seyahatler ve kış tatil beldelerine özel seyahatler için araç kiralama hizmetine olan ilgi, Biletbayisi.com'un sunduğu güvenilir araç kiralama hizmetleriyle daha da kolay hale geliyor.

Biletbayisi.com verilerine göre, kış aylarına girerken özellikle uçak ve otobüs seferlerinde doluluk oranları rekor seviyelere ulaştı. Yurt içi ve dışı uçuşlarda, doluluk oranlarının yüzde 85'in üzerine çıktığı gözlemlendi. Otobüs seferlerinde ise popüler rotalarda yüzde 90 doluluğa ulaşıldı. Yılbaşı ve sömestir dönemlerinde bu oranların daha da yükselmesi bekleniyor.

Biletbayisi.com, kullanıcılarına uygun fiyatlı uçak ve otobüs biletleri, geniş araç kiralama seçenekleriyle seyahat çözümlerini sunuyor. Kış aylarında artan seyahat taleplerine paralel olarak platformda sunulan erken rezervasyon fırsatlarıyla seyahatseverlerin tatillerini ekonomik bir şekilde planlamasına olanak tanınıyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331