blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
17 Haziran, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı

Samsun Kültür Yolu Festivali sona erdi

SAMSUN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin dördüncü durağı olan Samsun'da festival sona erdi.

Bakanlıkça düzenlenen festival kapsamında 8-16 Haziran tarihlerinde kentin farklı noktalarında kültür ve sanat etkinlikleri, konserler ve sergiler gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un 8 Haziran'da ilk ilmeği attığı 155 bin ilmekli Atatürk kilim portresi ile ilk taşı yerleştirdiği 55 bin parçalı Atatürk mozaik çalışmasıyla başlayan Samsun Kültür Yolu Festivali'nde, "Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi" ve Besmele-i Şerif Hat Sergisi gibi çok sayıda sergi sanatseverle buluştu.

Samsun Devlet Opera ve Balesinin, "Şahmeran" operasının dünya prömiyerini yaptığı festivalde, Muhteşem Süleyman Operası ve "Yüzyıllık Destan: Savaş" oyunu gibi temsiller de beğeniye sunuldu.

UNESCO akreditasyonlu Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneğinden zanaatkarlar, festival boyunca hem ortaya koydukları ürünlerini sergiledi hem de atölye etkinlikleriyle mesleklerinin püf noktalarını katılımcılara gösterdi.

Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Toktaş, AA muhabirine, 600'ü aşkın etkinlikle kentte güzel bir festival gerçekleştirildiğini söyledi.

Çevre illerden festivale çok sayıda katılımcı geldiğini belirten Toktaş, "Şehrin imajına güzel katkı sağladı. Hep beraber bu organizasyona daha fazla sahip çıkmalıyız. Otelciler olarak memnun kaldık, ilerleyen senelerde daha büyük hareketlilik olacağının da sinyalini aldık." dedi.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 17:27 tarihinde yayınlandı

SOLOTÜRK Ordu’da gösteri uçuşu yaptı

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, "Mayıs Yedisi" aktiflikleri kapsamında Ordu’nun Perşembe ilçesinde şov uçuşu gerçekleştirdi.
Perşembe ilçesinde şov yapan SOLOTÜRK, yaklaşık 20 dakika boyunca akrobasi hareketlerini sergiledi. Yetenekli Türk pilotlarını ve uçak şovlarını izlemek için kıyıya gelen vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldı. Mayıs Yedisi aktifliği hasebiyle iştirak daha da çok artarken, binlerce kişi bu ana tanıklık etti. Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, "Milli Savunma Bakanımız ile geçen aylarda bir ortaya geldiğimizde etkinliğimizden bahsettim. Binlerce insanın kıyıları doldurduğu bu anda SOLOTÜRK gösterine de şahitlik etmek, insanlarımızı çok memnun edeceğini belirttim. Sağ olsun bu talebimiz karşılıksız kalmadı, SOLOTÜRK’ün Perşembe’deki insanlarımıza görsellerini sunması bizleri çok keyifli etti" dedi. Vatandaşlar ise şovun gurur ve memnunluk verici olduğunu, uçuşu çok beğendiklerini söyledi.
Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, kaymakamlar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin