Bakan Kacır, Renault Grup Global CEO’su Meo ile görüştü
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Renault Grup Global'in Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Türkiye, yatırımcılar için fırsatlar sunmaya devam edecek." ifadesini kullandı.
Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Renault Grup Global CEO'su Meo ile İstanbul'da bir araya geldiklerini bildirdi.
Görüşmede, şirketin Türkiye'deki yatırımlarını, gelecek planlarını ve yeni teknolojiler için ülkede atılacak adımları ele aldıklarını belirten Kacır, "Türkiye, yatırımcılar için fırsatlar sunmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.
KARDEMİR yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 481 milyon TL zarar etti
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2025 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarına nazaran 1 milyar 481 milyon 408 bin TL ziyan etti.
KARDEMİR, 2025 yılı birinci çeyrek konsolide bilançosunu açıkladı. KAP’a gönderilen konsolide bilançoya nazaran şirket yılın birinci üç ayını 1 milyar 481 milyon 408 bin TL ziyan ile kapattı.
2024 yılının birinci çeyreğinde 16 milyar 860 milyon TL satış yapan fabrikanın bu yıl ki satıştan elde ettiği gelir 14 milyar 412 milyon 599 bin TL olduğu bildirildi.
Böylece şirketin satışında geçen yıla nazaran yüzde 14,5 oranında gerileme yaşadığı öğrenildi.
Fabrika, 2024 yılını 3 milyar 336 milyon 441 bin TL ziyan ile kapatmıştı.
KARDEMİR’in faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 2025 birinci çeyreğinde 1,11 milyar TL olarak gerçekleşirken özkaynaklar tarafında ise bir evvelki çeyreğe nazaran yüzde 3’lük bir düşüş gözlendi.