blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 15:33 tarihinde yayınlandı

Ordu’da kokarcaya karşı sülün

Tabiat Muhafaza ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından üretimi yapılan 800 adet sülün, kahverengi kokarca ile biyolojik uğraş kapsamında tabiata salındı.
Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanlarında büyük ziyana yol açan kahverengi kokarca ile çabada devam ediyor. Tabiat Korurma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, tabiatın istikrarından faydalanarak dikkat cazip bir uygulamaya imza attı. Akademik çalışmalarla sülünlerin bu ziyanlı böcekle beslendiği ortaya konurken, bu kapsamda Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretim İstasyonlarında yetiştirilen 800 adet sülün, Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerine tabiata bırakıldı.
Fatsa ilçesi Sazcılar Mahallesi’nde düzenlenen programda konuşan Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parklar 11. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Koç, Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 adet sülün üretme istasyonu bulunduğunu söyledi. Bu istasyonlarda üretilen 800 adet sülünün Ordu’da tabiat salındığını aktaran Koç, "Sülünlerin kahverengi kokarcaya olan tesiri bilimsel araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Bu nedenle biz de vatandaşların gördüğü bu ziyana karşı dayanak olmak emeliyle sülünleri tabiata salıyoruz. Çalışma başarılı olursa, kimyasal çabanın yanında biyolojik çaba de yapmış olacağız. Çalışmaların başarılı olması halinde bölgede yaymayı düşünüyoruz. Sülünlerin korunması ismine vatandaşlarımızın da hassas olmasını temenni ediyoruz" dedi.
Zararlının ağır olarak görüldüğü bölgelerde tabiata bırakılan sülünlerin, kimyasal kullanımına gerek kalmadan etraf dostu bir tahlil sunması hedefleniyor.
Öte yandan programa Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Vilayet Tarım Müdür ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu ile ilgililer de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı bildiride, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin güç zamanlardaki garantisi, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın dayanağıyla büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sırf bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" tabirlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu düzgünlük zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin