Anadolu Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Minik motosikletçi Batu “takipte”

İZMİR (AA) - SEDA NUR YILDIRIM - Motosiklet üzerinde henüz 5 yaşında 2 kupa ve bir madalya kazanan Atlas Pars Pehlivan, milli motosikletçi babası Batu Pehlivan'ın "izinde" gidiyor.

Uşak Süpermoto Pisti'nde 13-14 Temmuz’da düzenlenen Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda 50 cc Junior kategorisinde yarışan Atlas Pars Pehlivan, farklı yaş gruplarından 11 rakibinin katıldığı mücadelede kazandığı üçüncülüklerle 2 kupa aldı.

Milli motosikletçi babası Batu Pehlivan'ın yakından ilgilendiği Atlas, henüz ilkokula başlamadan sporda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Ailenin İzmir'de işlettiği motosiklet servisinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Pehlivan, babasının da motosiklet sporuyla ilgilendiğini, 5 yaşından bu yana motosiklet kullandığını, 20 yıldır da bu sektörün içinde olduğunu belirtti.

Motosiklet tutkusunun ailede babadan oğula geçtiğini, Pars'ın bebekliğinden bu yana motosikletlere ilgi duyduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle konuştu:

"Büyük yarış motorunun sesini duyduğu zaman çocukta bir heyecan, bir kıpırtı oluyordu. Çocuğun içindeki heyecanı fark ediyordum. 6 aylıkken yarış motoruna, ana kucağına bağlayarak önümde bindirdim. Elektrikli motosikletle yaklaşık 2,5 yaşında deneme çalışmaları yaptık. Sonra Pars'ın başarabileceğine inandık. Yaklaşık bir yıldır çalışmalarımız sürüyor. Meyvelerini toplamaya başladık."


- "Ağlaya ağlaya start aldı"

Batu Pehlivan, motosiklet sporunda çocuklarda fiziksel uygunluk kadar psikolojinin de önemli olduğuna dikkati çekti.

Yarışlarda bu konuda zorlu anlar yaşadıklarına değinen Pehlivan, şunları kaydetti:

"Pars, katıldığı 4 yarışta da üçüncü oldu, motosikletteki problemden dolayı. Son yarışta arkadan temas sonucu düşmesi onu biraz ürküttü. 'Yarışmayacağım' dedi ama Kenan Sofuoğlu, Pars ile konuştuktan sonra yarışmaya karar verdi. Ayağı motorun altında kaldığı için biraz ağladı. Ondan sonra ağlaya ağlaya start aldı. Lambalar söndüğünde start başladığında hala ağlıyordu."

Yaşına göre tehlikeli bir spor yapan Pars’a annesinin de desteğinin tam olduğunu dile getiren Pehlivan, "Düştüğü zamanlarda 'bıraktırsak mı acaba' dediği oldu. Ben de aynı şekilde düşündüm. Sonuçta evlat. Yani tabii kötü oluyor ama bir şeyler başardığı zaman da gurur duyuyorsunuz." diye konuştu.

Spora başladığından bu yana Pars’ın özgüveninin arttığını ve antrenmanlarda bazen motosiklete birlikte bindiklerini anlatan Pehlivan, "Yani bizim motosiklet camiasında öyle söyleniyor. Onu çekiyorum. Çizgileri çalıştırıyorum ona. Birlikte çalışıyoruz. Sonra da yarışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Atlas Pars Pehlivan'ı uluslararası yarışmalara da hazırladıklarını, 9 yaşından itibaren katılım sağlanan bu yarışmalara hazırlık açısından spora küçük yaşta başladıkları için avantajlı olduklarını ifade etti.

Atlas Pars Pehlivan ise motosikleti sevdiğini ve büyüyünce polis olmak istediğini anlattı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.