Berkay Doğan tarafından
22 Temmuz, 2024 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Müjdeyi Bakan Kurum verdi! TOKİ taksit ödemelerinde indirim

Müjdeyi Bakan Kurum verdi! TOKİ taksit ödemelerinde indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk" dedi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşın merakla beklediği haber, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. MÜJDEYİ BAKAN KURUM VERDİ Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir haberimiz var. Biliyorsunuz, TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. "VATANDAŞIMIZA YÜZDE 50 ORANINDA KATKI SAĞLADIK" Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 22:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın’da 5 orman işçisine karavan verildi

Bartın’da 5 orman personeline güneş gücü üretebilen karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar merasimle sahiplerine teslim edildi.
Bartın’ın Ulus ilçesinde Orman İşletme binasının bahçesinde gerçekleştirilen merasimle, Orköy Projesi takviyesi ile müracaatta bulunan 5 orman köylüsüne güneş gücü üretebilen çekme karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar ile 8 emekçiye traktör, 3 emekçiye ise çekme vinç ikram edildi.
Teslim merasimine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Tekin, il ve ilçe protokolü ile hak sahibi orman köylüleri katıldı. Merasimle teslim edilen karavanları inceleyen Vali Arslan, traktörlerden birinin şoför koltuğuna oturarak test etti.
Traktörleri teslim alan orman personelleri programın bitiminde, ilçede çeşit attı.
Karavan, traktör ve vinçlerin orman envalinin üretim ve nakliyesinde çalışan emekçilerin çalışma kaidelerini kolaylaştırmak ve ailelerin ormanlarda daha sağlıklı koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi hedefiyle verildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.