Anadolu Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2024 00:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

“7 Bölge 7 Bin Cemre” projesiyle AK Parti gençleri afetlere hazırlıyor

SAMSUN (AA) - AK Parti Gençlik Kolları ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde düzenlenen "7 Bölge 7 Bin Cemre" projesiyle, gönüllü gençler afetlere müdahalede bulunacak şekilde eğitim alıyor.

AK Parti'nin "Cemre Afet Gönüllüsü" eğitim programı Samsun AFAD Müdürlüğünde başladı. Eğitimin ilk gününde gönüllülere, ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitimi takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AA muhabirine, 2021'de başlattıkları, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında, gönüllü sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti.

"Cemre" projesinin çok önemli bir çevre hareketi olarak kurulduğunu anlatan Karaaslan, şunları söyledi:

"Cemre havaya, suya ve toprağa düşer. Baharın gelişini müjdeler. Bu da içimize düşen çevre hareketi olarak tanımladığımızdır. İlk etapta 1000 gençle onlara çevre konusunda farklı eğitimler aldırarak başladığımız ve 81 ilimizde yaygınlaştırdığımız bu hareketi bugün farklı bir boyuta dönüştürüyoruz. Tabii ülkemizde hiç yaşanmasını arzu etmediğimiz ama sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de yaşanan afetler, yangınlar, depremler, seller açıkçası bize bu konuda gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. O yüzden bugün AFAD'ın koordinatörlüğünde AK Parti Gençlik Kollarımızla birlikte Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak 7 bölgede gönüllülere eğitim aldırıyoruz. Türkiye'de hedefimiz 7 bölgede 7 bin Cemre..."

Bütün şehirlerde eş zamanlı olarak eğitimlerin başladığına işaret eden Karaaslan, şöyle devam etti:

"Çıkış noktamız 7 bölge, 7 bin cemre. Çünkü her bölgemizin her şehrimizin her ilçemizin karşı karşıya olduğu farklı riskler var. Dolayısıyla biz bu riskleri bilen ve yönetebilen bir anlayışı hakim kılmak üzere birçok alanda çalışma yapıyoruz. Belediyelerimiz bu konuda öncü bir görev üstleniyor, valiliklerimiz, ilgili kurumlarımız... Türkiye'de gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu ve özellikle gençlerle gönüllülük hareketinin birleşmesinin hem çevre alanında hem de afetler noktasında ne kadar önemli olduğunun bilinciyle 7 bölge, 7 bin cemre diye yola çıktık. 7 bin bizim için bir sınır değil, sadece bir hedef, dolayısıyla 7 binden sonra cemrelerin hızla artacağını, özellikle üniversitelerimiz açıldıktan sonra bu kampanyanın, bu farkındalığın çok daha geniş kitlelere ulaşacağını biliyoruz. Cemre bir çevre hareketi olarak başladı. Yine o vasfını, o özelliğini devam ettirecek. Ama aynı zamanda afetlerde aktif şekilde görev alacaklar."

Eğitimin yaklaşık 10 gün süreceği öğrenildi.

blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 15:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali Yavuz: “Turizm Gelirlerinde Karabük’te Söz Sahibi Olmalı”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Batı Karadeniz’in sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerle sıradan bir coğrafya olmadığını vurguladı. Vali Yavuz, kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin daha fazla tanıtılması ve turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması gerektiğini belirtti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgenin eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, Karabük’ün turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için topyekün bir çabanın gerektiğini vurguladı. Vali Yavuz, özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun, sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de önemli bir değeri olduğunu ifade etti.

“HER ANLAMDA ZENGİN BİR COĞRAFYADAYIZ”

Safranbolu’nun tarihi dokusuyla öne çıktığını belirten Yavuz, “UNESCO Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’muz, koruma altına alınması gereken mimarisi ve kültürel dokusuyla bizlere büyük bir miras sunuyor” dedi. Ancak Karabük’ün zenginliklerinin yalnızca Safranbolu ile sınırlı olmadığını dile getiren Vali Yavuz, Yenicede bulunan ve Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri olarak gösterilen blok ormanlarının da dünya çapında öneme sahip olduğunu belirtti.

DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Yavuz, Ovacık ilçesindeki antik kral mezarlarından, Eflani’nin saklı kalmış göletlerine, Eskipazar’da gün yüzüne çıkarılan 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kenti’ne kadar pek çok tarihi ve doğal zenginliğin Karabük’te bulunduğunu ifade etti. “İster tarih, ister doğa, ister gastronomi, ister kültür, ister mimari. Her açıdan çok özel bir şehirde yaşıyoruz” diyen Vali, bu zenginlikleri tanıtmak ve değerlendirmek için el birliğiyle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

"TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ"

Vali Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu bu değerlerin sadece tanıtımla değil, doğru yönetimle de kıymetlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Bu şehrin insanının turizmden daha yüksek paylar almasını sağlamamız lazım” diyen Yavuz, turizmin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

"BİRLİK VE BERABERLİKLE BAŞARACAĞIZ"

Vali Yavuz, Karabük halkına çağrıda bulunarak, bu güzelliklerin korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. “İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum. O birlik ve beraberliği de sağladığımıza da inanıyorum. Önümüzdeki günler, bugünlerden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.