Anadolu Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Zonguldak Valiliği geçen yıl batan yük gemisinin enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi:

blank

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valiliğinden, Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da batan "Kafkametler" adlı yük gemisinde enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı, kayıp 7 mürettebatı arama çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Valiliğin açıklamasında, Rusya'nın Temryuk Limanı'ndan aldığı yükü 12 kişilik Türk mürettebatıyla Aliağa Limanı'na götüren yük gemisinin, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı'nda askeri mendireğe çarparak 19 Kasım 2023 saat 10.24'te battığı anımsatıldı.

Arama kurtarmanın beşinci gününde gemideki 5 personelin cansız bedenlerine ulaşıldığı, diğer 7 kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, 14 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Aras Aras Salvage Gemi-Enkaz Kurtarma şirketinin Kafkametler gemisinde enkaz kaldırma faaliyetlerine dahil olduğu ve süreçte yaklaşık 1421 ton enkazın kaldırıldığı belirtildi.

Tarama çalışmaları sırasında 64 parça kemiğe rastlandığı ve kemiklerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna teslim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemeler sonucunda, 20 kemik parçasının hayvan kemiği olduğu belirlenmiş olup, kalan 44 parça kemiğin incelemeleri ise devam etmektedir. Su altında büyük bir parça kalmamış olup, mendireğin bloklarının altında kalan bazı küçük sac parçalarının alınmasının mendireğin zarar görmesine neden olabileceği öngörülmektedir. Bu tarih itibarıyla enkaz çıkarma faaliyetleri tamamlanarak çalışmalar sonlandırılmış olup, Sahil Güvenlik unsurlarının denizde ve kıyı kesiminde cenazelere dair tarama faaliyetleri devam etmektedir."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 21:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Lojistik Merkez Projesi kabul edildi

Karabük Lojistik Merkez Projesi, Lojistik Koordinasyon Kurulu tarafından kabul edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Karabük’te kurulması planlanan Lojistik Merkez Projesi’nin Lojistik Koordinasyon Kurulu gündemine alınacağını duyurmasının ardından proje; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlığında Ankara’da toplanan Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Yazıcı ve bakanlıkların kurul üyesi temsilcileri katıldı.

Proje ile Karabük’ün sanayi, ulaşım ve lojistik kapasitesinin güçlendirilmesi, ilin Batı Karadeniz’in stratejik lojistik üssü haline gelmesi hedefleniyor. Bu kapsamda projenin; bölgesel kalkınmayı hızlandırması, sanayi sektörünün rekabetçiliğini artırması ve istihdam imkanlarını çeşitlendirmesi bekleniyor.


Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz, "Karabük Lojistik Merkez Projesi, şehrimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu proje ile Karabük’ün ve bölgenin lojistik altyapısı güçlenecek; yatırım ve üretim kapasitemiz artacak, ilimiz bölgesel kalkınma sürecinde daha da stratejik bir konuma kavuşacaktır. Desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemizin şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.