Safranbolu’da Çocuklar Durakları Güzelleştirerek Toplum Bilinci Oluşturdu

Halil Kızılyer
Yayın: 14.08.2024 10:01
A+ A-

Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği (GTDG) ile Safranbolu Belediyesi’nin iş birliği sayesinde, Safranbolu’nun İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan çocuklar anlamlı bir projeye imza attı. Proje kapsamında, çocuklar tarafından daha önce zarar gördüğü belirtilen otobüs durakları, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yenilendi ve güzelleştirildi.

GTDG ve Safranbolu Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü projede temel hedef, çocuklara toplumsal sorumluluk bilincini aşılamak ve onların çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan otobüs duraklarının, çevre düzenlemesi ve estetik açıdan geri kazandırılması amacıyla başlatılan proje, çocukların el emeği ve yaratıcılıklarıyla gerçekleştirildi.

Projenin başlangıcı, çocuklara yönelik gerçekleştirilen bir atölye çalışmasıyla oldu. Bu atölyede çocuklara, çevre temizliği, vandalizm ve toplumsal sorumluluk konularında bilgi verildi. Eğitimlerin ardından, çocuklar çeşitli renklerle ve desenlerle durakları boyama çalışmalarına başladı. Boyalarla yapılan süslemeler, durakların estetik açıdan yeniden canlanmasını sağladı.

İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinin büyük ilgisi ve destek verdiği proje sürecinde, çocuklar hem eğlendiler hem de topluma katkıda bulunmanın gururunu yaşadılar. Durakların boyanması ve güzelleştirilmesi sırasında çocuklar, rehberlik eden gönüllüler ve belediye personelleriyle iş birliği içinde çalışarak hem eğitici hem de öğretici bir deneyim yaşadılar.

Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği Başkanı İlyas Türe çocukların toplumsal bilincini artırma adına projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek katkılarından dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye teşekkürlerini iletti.

Projenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından, Gümüş Toplumu Destekleme ve Girişimcilik Derneği Başkanı İlyas Türe ve Safranbolu Belediyesi, benzer projeleri diğer mahallelerde ve bölgelerde de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 13:33
A+ A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı.

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre, 1 Eylül’de gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans’a ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

Cevap kağıtları erişime açıldı

2024-KPSS Ön Lisans’a katılan adayların, cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtlarına ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden 10 gün süreyle erişilebilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili sınavı ve “cevap kağıdı görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba ulaşabilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek.

İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla ham puanları da görülecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331