2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Amasya Çorum etabı başladı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 01.09.2024 16:30
A+ A-

AMASYA (AA) – Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) iş birliği ile düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turunun Amasya Çorum etabı Saraydüzü Kışla binası önünden başladı.

Amasya Çorum etabına 8 farklı ülke takımı, 17 farklı ülkeden bireysel 89 sporcu katıldı. Saraydüzü Kışla Binası önünden başlayan 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nda sporcular 4 etaplık bisiklet turunda toplamda 600 kilometre pedal çevirecek.

Samsun'dan başlayıp Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün ve 4 etap halinde devam edecek bisiklet turu, 2 Eylül'de Türk milletinin bağımsızlık sembolü olan Ankara'daki kurucu Meclis'te sona erecek.

Sporculara başarılar dileyen Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, “Bisiklet Federasyonumuzun yapmış olduğu 2 etap Kurtuluş yolu bisiklet faaliyetinin ilk etabı Havza Amasya programını bitirdik. Sporcularımızı Amasya'da misafir ettik. Bugün de saat 10.30'da Amasya Çorum etabına devam edecekler. Zorlu bir etap. Bütün katılımcı sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

22 yaşındaki bisikletçilerden Samet Bulut, “Buradan ikinci kez start alıyorum. Bu şehri ve bu yarışı da çok seviyorum. Bugün yokuşta başlayan bir gün. Yarında aynı şekilde devam edecek. Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Saraydüzü kışla binası önünden yapılan başlangıç ile sporcular Amasya Çorum etabına ilk adımı attı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TRABZON (AA) – Ortahisar Belediyesi, Kent Lokantası'nın ikincisini açmaya hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ikinci lokantayı Fatih veya İnönü Mahallesi'nde açmak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kaya, seçim öncesi sosyal belediyecilik vaatlerinden olan Kent Lokantası sözünü tutarak, kısa süre içerisinde İskenderpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Vatandaşların yoğun olduğu, hastanelerin yer aldığı Fatih ve İnönü mahallelerinde esnafı da mağdur etmeyecek şekilde lokanta için yer arayışında olduklarına işaret eden Kaya, “Birkaç noktada görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerden sonuç aldığımızda hızlı bir şekilde ikinci kent lokantamızın da açılışını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaya, kent mutfağında kaliteli malzemeler ve hijyenik koşullarda hazırlanan yemeklerin uygun fiyatlı bir şekilde yüzlerce vatandaşa sunulduğunu belirterek, üçüncü lokantayı da öğrencilerin, tedavi gören hastaların ve yakınlarının yoğunlukta olduğu Kalkınma Mahallesi'nde açmayı planladıklarını kaydetti.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427