Anadolu Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

UEDAŞ, 2023 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı

ANKARA (AA) - Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyonun üzerinde nüfusa hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), 2023'e ait çevresel, sosyal ve yönetişim performansını içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, UEDAŞ'ın hedefleri doğrultusunda kaydedilen önemli gelişmelerin sonuçlarını içeren raporda, şirketin 2023'te özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanına verdiği önemle yaptığı saha uygulamaları ile toplumsal yatırım projeleri çalışmalarında gösterdiği hassasiyete dikkat çekildi.

Söz konusu rapor, UEDAŞ'ın Birleşmiş Milletler Global Compact üyeliği çerçevesinde sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda kaydettiği önemli ilerlemeleri içeriyor.

Şirket, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu ve çevresel etkilerin azaltılması gibi konularda gerçekleştirdiği yatırımlar ve projelerle sektörde örnek teşkil ediyor. Ayrıca, toplumsal yatırım projeleriyle hizmet verdiği bölgede toplumsal gelişmeye katkı sağlayan UEDAŞ, yayımladığı ilk raporda sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için attığı kararlı adımları paydaşlarına gösteriyor.

Şirketin karbon nötr olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdığı bilgisine yer verilen raporda, çevresel etkileri minimize edip, müşteri memnuniyetini artıran ve operasyonel verimliliği ön planda tutan birçok yeniliği hayata geçirdiğine de vurgu yapıldı.​​​​​​​

Açıklamada görüşlerine yer verilen UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, enerji sektöründe sürdürülebilirlik lideri olmakta kararlı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"UEDAŞ'ta önceliğimizi iş sağlığı ve güvenliği olarak belirledik. İSG'de proaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Kontrol Merkezi ile ekiplerin iş emrine başlamadan önce ve bitirdikten sonra aldığı görüntülü teyitlerdeki kontrollerle çalışma ortamı güvenli hale getirildi. 2023 boyunca sürdürülebilirlik vizyonumuz doğrultusunda iş süreçlerimizi iyileştirmenin, yeni uygulamaları hayata geçirmenin ve ilk raporumuzu yayımlamanın gururunu yaşıyoruz. Enerji dağıtım sektöründe güçlü bir dönüşüm yılı olan 2023'te, yaklaşık 2 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirerek 14 teravatsaat enerji dağıttık ve bu süreçte hem çevresel hem de sosyal performansımızı önemli ölçüde geliştirdik. Yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu ve şebeke dayanıklılığının artırılması gibi stratejik adımlar atarak, Türkiye'nin 2053 net sıfır karbon emisyonu hedefine katkıda bulunduk. 2024'te ise yatırım tutarımızı 3,7 milyar liraya çıkararak bu alandaki çalışmalarımızı daha da ileri taşımayı hedefliyoruz."

Çevre konusundaki hassasiyetlerinin tüm iş süreçlerine yansıdığını belirten Danacı, "Şirketimizin ilk sürdürülebilirlik raporunu sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyor, bu raporla UEDAŞ'ın 2023'te kaydettiği çevresel, sosyal ve yönetişim performansını şeffaflıkla kamuoyuna sunuyoruz. Sürdürülebilirlik lideri olma yolculuğumuzda, bu ilk raporun sizler için değerli bir referans kaynağı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.