Anadolu Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 10:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bakanlık’tan Karabük’e Tam Destek

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yaklaşık 300 milyonluk destek aldıklarını bildirdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Karabük'ten bir heyetle geçtikleri günlerde Bakan Murat Kurum ile görüşme yaptıklarını, İl Özel İdaresi ve belediyelerin talepleri ve projeleri hakkında sunum yaptığını anlattı. Bakan Kurum'un kendilerini çok sıcak karşıladığını ve taleplerine olumlu yanıtlar aldıklarını aktaran Şahin, "İl Özel İdaremiz, Karabük, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Yortan belediyelerimizin bizlerden talepleri olmuştu. Biz de bu talepler için Sayın Kurum'dan randevu almıştık. Sayın Bakanımıza gittik ve burada başkanlarımız talepleri hakkında önceden hazırladıkları sunumları yaptı. Projelerini anlattı." ifadesini kullandı. Şahin, taleplerinin neredeyse tamamına yakınına olumlu yanıtlar aldıklarına değinerek, şunları kaydetti: "Görüşmemizde, İl Özel İdaremiz ve belediyelerimize kazıyıcı­ yükleyici, temiz su tankerleri, çöp kamyonları, süpürme araçları, minibüsler, sıfır atık transitleri, kamyonlar, traktör ve yüzlerce çöp konteyneriyle hibe ve kredi desteği aldık, 300 milyonu buluyor. Yani ilimize yaklaşık 300 milyonluk destek aldık. Sayın Kurum'a çok teşekkür ediyorum. Bu destekler devam edecek. Karabük'ümüzün daha da büyümesi, kalkınması ve gelişmesi için durmadan çalışacağız."
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.