Le Monde Festivali’nde Türkiye tanıtılacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 11:15
A+ A-

Fransa’da yarın başlayacak Le Monde Festivali’nde Türkiye tanıtılacak.

Fransa’nın başkenti Paris’te yarın başlayacak Le Monde Festivali’nde Türkiye, gastronomisi ve kültürüyle tanıtılacak.

Fransız Le Monde gazetesinin 80. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 20-22 Eylül’de Le Monde Festivali’nin 10’uncusu gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin bu yıl işbirliği ortağı olduğu festivalde Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatoş Özsoy’un girişimiyle, İstanbul’dan Kapadokya’ya Türkiye destinasyonları ve ebru sanatı tanıtılacak, ayrıca Türk mutfağından sunumlar yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ankara Devlet Sahne Sanatları Topluluğu, festival sırasında Türkiye’nin 7 bölgesine ait folklor gösterileri gerçekleştirecek.

Festivalin bu akşam düzenlenecek açılış kokteylinde Türk mutfağından çeşitli sunumlar yer alacak.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Özsoy, ülkesinin Le Monde Festivali’nde yer almasının, gazetenin yaklaşık 20 milyonluk okuyucu kitlesine Türkiye’nin destinasyonlarının, gastronomisinin ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Fransız gazeteci Hubert Beuve-Mery, 1944 yılında Le Monde gazetesini kurmuştu.

Gazetenin ilk sayısı 18 Aralık 1944’te yayımlanmıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aksa Enerji’nin Özbekistan Talimercan Santrali’nde ticari üretim başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 16:30
A+ A-

ANKARA (AA) – Aksa Enerji, Özbekistan'da inşa edilen 430 megavat kapasiteli doğal gaz kombine çevrim santralinin ilk ünitelerini devreye alarak ticari üretimi başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ocak 2025'te tamamlanması planlanan santral ile birlikte şirketin Özbekistan'daki kurulu gücü 1170 megavata yükselecek.

7 ülkedeki 10 santral operasyonu ve 2 bin 644 megavat kurulu gücüyle faaliyetlerini sürdüren Aksa Enerji, Özbekistan'ın Talimercan şehrinde inşa ettiği 430 megavat kurulu güce sahip doğal gaz kombine çevrim santralinin ilk 6 ünitesini yaklaşık 9 ay gibi kısa bir sürede devreye aldı.

Bu yıl ocakta inşaatına başlanan santralin kalan ünitelerinin yıl içinde devreye alınması hedefleniyor. Böylece Aksa Enerji'nin ülkedeki kurulu gücü 1170 megavat seviyesine yükselecek.

– Santral için doğal gaz Özbekistan'dan bedelsiz temin edilecek

Aksa Enerji, Talimercan santrali yatırımını, Özbekistan Enerji Bakanlığı'na bağlı National Electric Grid of Uzbekistan (NEGU ) ile Kasım 2023'te yaptığı anlaşma kapsamında başarıyla sürdürüyor.

Santralde elektrik üretimi için gerekli doğal gaz, Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilirken üretilecek elektrik satış fiyatı, 25 yıllık dolar bazlı garantili kapasite bedeli çerçevesinde belirlenecek.

Bu anlaşma, Aksa Enerji'nin yurt dışındaki enerji yatırımlarındaki başarısını bir kez daha kanıtlarken Özbekistan'ın enerji arz güvenliğini karşılanmasındaki öncü rolünü de sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Cemil Kazancı, enerji sektöründe global bir oyuncu olma hedefiyle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Özbekistan’da gerçekleştirdiğimiz bu önemli yatırım, Aksa Enerji’nin global büyüme stratejisinin bir parçasıdır. Uzun vadeli bir yaklaşımla sürdürdüğümüz Özbekistan yolculuğumuzda, ülkenin en büyük Türk yatırımcısı olarak Taşkent ve Buhara şehirlerinde 740 megavat kurulu güce sahip üç enerji santralini 12 ay gibi rekor bir sürede devreye aldık. Şimdi ise yeni başarı hikayeleri ile yolumuza devam ederken Talimercan'daki yeni santral yatırımımız ile bölgenin enerji arz güvenliğini güçlendirmekten dolayı gurur duyuyoruz.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331