Anadolu Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Koleksiyon Mobilya yönetim kurulunu dört yeni üye ile güçlendirdi

İSTANBUL (AA) - Koleksiyon Mobilya gelecek vizyonunu yönetim kuruluna atadığı dört yeni üye ile güçlendirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gelecek stratejisini oluştururken kurumsal yönetimin doğru ve şeffaf bir şekilde sağlanmasını hedefleyen Koleksiyon Mobilya Yönetim Kurulu'na Ferda Besli, Tuğrul Fadıllıoğlu, Ebru Köksal, CFA ve Hilmi Uytun seçildi.

Hilmi Uytun ve Tuğrul Fadıllıoğlu dayanıklı tüketim sektöründe, Ebru Köksal, ve Ferda Besli ise finans sektöründeki deneyimleriyle Koleksiyon Mobilya'ya güç katacak.

- Ferda Besli (Yönetim Kurulu Başkanı)

Kurumsal finansman, proje finansmanı, kredi ve banka ilişki yönetimi, stratejik pazarlama konularında 30 seneden fazla deneyime sahip olan Besli, Besfin'in Kurucusu ve Üst yöneticisi (CEO) olarak görev yapıyor. İş hayatına 1987'de Akbank'da başladı. Bankacılıkta Teftiş Kurulu ve Şube Müdürü görevlerinin ardından Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Departman Müdürü, Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Başkan görevlerinde bulundu.

Besli, 2006-2011 arasında Akbank'ta Ticari Bankacılık, KOBİ, Proje Finansmanı ve Nakit Yönetimi Bölümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı ve 2011'de emekli olarak aynı yıl Besfin'i kurdu. Türkiye Sermaye Piyasaları Kurulu Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı ve Kredi Derecelendirme ile Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisanslarına sahiptir. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Besli, Akbank'ta görev yaptığı süre boyunca dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından Deutsche Bank'ta staj yaptı, satış ve pazarlama konularında birçok yurt içi ve yurt dışı eğitime katıldı.

Besli, son olarak London Business School'da "Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi" eğitimine dahil oldu. Avrupa Politika Araştırmaları Merkezi (CEPS) ve Akdeniz Avrupa Enstitüsü (IEMED) tarafından ortaklaşa kurulan üst düzey bir çalışma grubunun üyesi olan Besli, KOBİ'lerin bölgedeki finansmana erişimini artırmak için pratik yolların incelendiği Barselona ve Brüksel'deki toplantılara aktif olarak katıldı. Besli, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği(TÜSİAD), Amerika'da WFS (Dünya Futuristler Derneği), İngiltere'de ise Chatham House ve çeşitli sosyal kuruluşlarda üye olarak görev yaptı.

- Tuğrul Fadıllıoğlu

1982-2002 arasında Arçelik'de farklı pozisyonlarda görev yapan Tuğrul Fadıllıoğlu, 2002-2009 arasında Tanı Pazarlama Hizmetleri AŞ'de Operasyon ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve sonrasında Genel Müdür olarak görev yaptı. 2009'de KoçZer AŞ'ye Genel Müdür olarak atanan Fadıllıoğlu, bu görevini 2014'te emeklilikle ayrılana dek sürdürdü. Fadıllıoğlu, 1995-2000 arasında Türkiye Kalite Derneği / KalDer İzmir Şubesi Kurucu Başkanlığı ve son yılı olan 2000'de Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. Tuğrul Fadıllıoğlu, Koleksiyon Mobilya'nın yanı sıra Arçelik A.Ş, Kocaer Çelik AŞ Yönetim Kurullarında bağımsız, Sistem Teknik A.Ş Yönetim Kurulunda istişari üye olarak görev yapmaktadır.

- Ebru Köksal

Ebru Köksal, profesyonel kariyerine New York'ta Morgan Stanley'de finans analisti olarak başladı, ardından Türkiye'ye dönerek 1992-1999 arasında Citibank'ta kıdemli yönetici olarak görev yaptı. 1999'da AIG'nin özel sermaye fonunda Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı, 2001'de ise Galatasaray Spor Kulübü'ne AIG'nin yatırımı sonrası CFO olarak katıldı ve 2011'e kadar kulübün CEO'su olarak görev yaptı. Köksal, 2013-2015 arasında Galatasaray'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2010'da Avrupa Kulüpler Birliği'nin Yönetim Kurulu'na seçilen ilk kadın olmuş ve aynı zamanda Kurumsal İlişkiler Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Aralık 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri olarak atandı ve 2012-2018 arasında FIFA ve UEFA için danışmanlık yaptı. Şu anda J Stern & Co.'da kıdemli danışman, Women in Football İngiltere Başkanı, A-Leagues Avustralya Yönetim Kurulu Üyesi, Profesyonel Futbolcular Derneği İngiltere'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Tenis Yolsuzlukla Mücadele Ajansı'nda Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

2011'de Stadium Business Awards tarafından Yılın Yöneticisi Ödülü'nü ve 2018'de HBS Executive Education tarafından ilk kez verilen Making a Difference Ödülü'nü aldı. Köksal, Brown Üniversitesi'nden Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında çift ana dal ve Harvard Business School İleri Yönetim Programı mezunu. Ayrıca, Chartered Financial Analyst sertifikasına sahip.

- Hilmi Uytun

Hilmi Uytun, profesyonel kariyerine 1987'de Brifing Turizm ve Ticaret Şirketi'nde Pazarlama Uzmanı olarak başladı. 1992'de şirketin genel müdürlüğüne terfi etti ve aynı anda grup şirketlerinden üçünün yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1998'de Hafele Türkiye'de Genel Müdür olarak çalışmaya başladı. 2000'den itibaren Hafele Türkiye ve Bölge Ülkelerinin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Uytun, 2024'ten itibaren Hafele Türkiye ve Bölge Ülkelerinin İcra Sorumluluğunu üstlenerek Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Uytun, Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Yönetim Kurulu üyesi ve Uluslararası İlişkiler & Fuar Komitesi Başkanı olarak görev yapıyor. Uytun, aynı zamanda Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) Hırdavat Meclisi'nde kurucu üye olarak seçildi. Uytun aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyesi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sebze ve meyveleri yıkamadan yemeyin!

Tarım ilaçları tarıma zarar veren etkenleri ortadan kaldırırken, üretilen mahsuller doğru tüketilmediğinde vücuda bazı zararlar verebiliyor. Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Devrim Deniz, tarım ürünlerine zarar veren etkenleri bertaraf etmek üzere üretilmiş olan pestisitlerin mutfakta kullanılan gıdalardan en iyi şekilde temizlenerek tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya nüfusunun 2050’de 10 milyara ulaşması beklenirken; tüketilen tarım ürünlerine olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Artan nüfus, azalan tarım alanları nedeniyle sebze ve meyvelerin yetmesi için çeşitli yöntemler kullanılıyor. Kullanılan tarım ilaçlarının insan vücudunda çeşitli hastalıklara yol açabileceğini söyleyen Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Devrim Deniz, tüketicilere sebze ve meyvelerin mutlaka iyi bir şekilde yıkanarak yenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Maruziyet süresi önemli

Zirai mücadelede, kimyasal bazı yöntemler bitkileri korurken; insanlarda bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kullanılan tarım ilacının çeşidine, maruz kalınan süreye ve nasıl maruz kalındığına bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğine değinen Uzm. Dr. Devrim Deniz, şu bilgileri verdi: "Tarım ilacı kalıntısının vücutta birikmesi, sindirim sistemindeki faydalı bakterilerin ölümüne ve bağışıklık sisteminin zarar görmesine yol açabilir. Farklı sistemlerde sorunlara da neden olabilir. Bu nedenle üretilen mahsuller mutfağa girdiğinde tüketicilerin bazı kurallara dikkat etmesi önem taşır."

"Meyveleri kabuğuyla yiyecekseniz karbonatlı suda bekletin"

Pestisitlerin bilinçli kullanılmasının hem yetiştiricilerin hem de tüketicilerin sağlığı için son derece önemli olduğuna değinen Uzm. Dr. Deniz, "Bu nedenle bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olmak gerekir. Bilinçli olurken, organik bile olsa sebze ve meyveler mevsiminde tüketilmelidir. Her ihtimale karşı alınan bir meyve ve sebzenin, dalından taze koparılmış olsa bile yıkanması gerekir. Suda çözünen ve sistemik olmayan bir pestisit kalıntısını, bir bitki kabuğunun içinde yetişen kuru baklagiller için, su ile yıkamak yeterli olabilmektedir. Kabuğuyla yenen meyve ve sebzeleri önce karbonatlı sonra sirkeli suda 15 dakika beklettikten sonra durulamak, kalıntıların büyük oranda arındırılmasını sağlayabilir. Mutfaklarda kullanılan gıdaların yetiştirilme şeklinin yanında tüketilmeden önce hijyen ve pestisitten arındırılmış olması konusunda da dikkati elden bırakmamak çok önemlidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.