Hem Toplantı Hem Başkanlık Seçimi Yapıldı

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 25.09.2024 10:21
A+ A-

Safranbolu’da, yerel yönetim ve toplumsal katılımı artırmak amacıyla düzenlenen Kent Konseyi Toplantısı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda aynı zamanda başkanlık seçimi yapılırken, tek liste ile gidilen seçimde Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Prof. Dr. Nuray Türker oldu. Kent Konseyi Toplantısı’na Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Dernek, Oda ve STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi toplantısının açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse “Kent Konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren, gönüllü dayanışmayı harekete geçiren kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler kuran diyalog kanalları oluşturan bir yapıdır. Kuruluş amacı kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinde yönetim ilkelerini hayata geçirmektir. Toplumun farklı kesimlerinden buraya teşrif eden sizlerle birlikte, şehrimizin sorunlarına dair görüşlerimizi paylaşacağımız ve çözümler oluşturacağımız platformu inşa ediyoruz. Bu, demokrasimizin ve katılımcı yönetimin en güzel örneklerinden biridir. Kent Konseyimizin geçmiş dönem yöneticilerine teşekkür eder ve seçilecek başkanı kutlar başarılar dilerim.” Toplantının ana gündem maddesi, Kent Konseyi’nin yeni başkanının belirlenmesiydi. Kent Konseyi mevcut başkanı, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı, İş İnsanı Şefik Dizdar’ın görev süresinin sona ermesiyle yapılan oylamada Prof. Dr. Nuray Türker, oy birliği ile yeni başkan olarak seçildi.

Türker, seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Bana sürekli desteklerini esirgemeyen çok değerli Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye teşekkürlerimi ileterek konuşmama başlamak istiyorum. Bu şehre hizmet etmek için buradayım. Amacım, tüm vatandaşlarımızın görüşlerini dikkate alarak Safranbolu’yu daha yaşanabilir bir yer haline getirmek. Hep birlikte daha güzel bir Safranbolu için çalışmalıyız. Herkesin sesi burada yankı bulacak.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Akay “Türk Telekom Varlık Fonunu Ateşe Attı”

Halil Kızılyer
Yayın: 25.09.2024 14:19
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay Varlık Fonu Raporu’ndan derlediği bilgilerle, 2022 yılında Türk Telekom’un hisselerinin alınması için 11 bankadan çekilen kredinin sadece 8 ayda 5 milyar liranın üzerinde artarak, 53 milyar lirayı aştığını ortaya çıkardı.

Milletvekili Akay “ Türk Telekom Varlık Fonunu Ateşe Attı”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Varlık Fonu’nun Türk Telekom için çektiği kredinin, 8 ayda 5 milyar lirayı geçtiğini belirerek, “Türk Telekom Varlık Fonu’nu ateşe attı” dedi.

32 Milyar Liralık Borç 53 Milyar Liraya Tırmandı

Ocak ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan “TVF2022 Yılı Denetim Raporu’na değinen CHP’li Akay, “Söz konusu krediye ilişkin bilgiler, TVF’nin finansal borçları kısmında yer almaktadır. TVF, Türk Telekom’un hisselerinin alabilmek için 2022 yılında, toplam 11 bankadan 1 milyar 581 milyon 790 bin ABD doları tutarında kredi çekti. Şartnameye göre, kredinin ilk kullanıldığı tarihten 24 ay sonra başlayacağı, kredi vadesinin ise 2028 olduğu ve anapara ile faiz ödemelerinin yılda bir kez yapılacağı belirlendi. TVF’nin, 31 Aralık 2022 itibarıyla toplam 184 milyar 878 milyon liralık finansal borçlanması olmuş. Bunun 32 milyar 715 milyon liralık kısmı  Türk Telekom paylarının alımı amacıyla bankalardan çekilen kredilere ilişkin anapara, faiz ve kur farkı giderleri oluşturuyordu.” dedi.

Aradan Geçen 8 Ay, Borç Ateşini Daha da Körükledi

Faaliyet raporunun gecikmeli olarak 2024 yılının ocak ayında geldiğini vurgulayan Milletvekili Akay, “TBMM’ye geç sunulan raporda,2022 yılında Varlık Fonu’nun Türk Telekom için çektiği kredinin lira cinsinden karşılığının, raporun TBMM’ye sunulduğu tarihte 48 milyar lirayı aştığını yaptığımız hesapla ortaya koymuştuk. Bugün tekrar yaptığımız hesaplamada ise bu borcun 5 milyar liranın üzerinde artarak 53 milyar lirayı aştığını görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin Hatalarının Faturası Vatandaşın Omuzuna Yükleniyor”

AKP iktidarının yarattığı ekonomik enkazın faturasının her geçen gün daha da ağırlaştığını ifade eden Akay, “TVF’nin Türk Telekom’u satın almak için 11 bankadan aldığı 1 milyar 581 milyon dolarlık kredinin çekildiği tarihteki karşılığı 32 milyar liraya tekabül ederken, bugün bu tutar tahakkuk edecek olan faiz giderleri hariç 53 milyar 754 milyon liraya tekabül etmektedir. Bu durum, öngörüsüz politikaların ekonomimize verdiği zararı, yönetilemeyen kurumların devleti nasıl borç batağına sapladığının en büyük kanıtıdır.” şeklinde konuştu.(Sadık Arslan)

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331