Anadolu Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trendyol, TEKNOFEST 2024’ün paydaşı oldu

İSTANBUL (AA) – Trendyol, Adana'da 2-6 Ekim'de gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) paydaşları arasına katıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, TEKNOFEST kapsamında Adana'nın Kürkçüler Köyü'nde yer alan Trendyol Yarının Köyleri Dijital Merkezi'nde "E-Ticaret Hackathonu" düzenleyecek.

Hackathon, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğinde yürütülen "Yarının Köyleri" projesinin hedefleriyle uyumlu olarak kırsal alanlarda dijital dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Aynı zamanda milli teknoloji ekosistemine destek olmayı hedefleyen etkinlik, yazılım geliştiricileri bir araya getirecek.

Trendyol'un Adana'da hayata geçirdiği Yarının Köyleri Dijital Merkezi, yerel üreticilere satış ve pazarlama desteği sunarken, Hackathon ile dijital merkezlerdeki hizmetlerin genç yazılımcıların katılımına açıldığı bir yarışma modeline dönüştü. Yarışmada, açık kaynak kodlu yazılımlar ve yapay zeka çözümleri geliştirilmesi teşvik edilecek.

- E-ticarette yerel üreticiye destek hedefi

Hackathon'da, ürün fotoğraflarından otomatik isim ve açıklama oluşturma, fotoğraf kalitesini artırma ve çok dilli destek gibi yapay zeka tabanlı e-ticaret çözümleri yarışacak.

Lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra profesyonel yazılımcılar da yarışmaya takım halinde katılacak. 2-3 Ekim'de gerçekleşecek etkinlikte finale kalan 16 takımdan birincilik kazanan takım 100 bin lira, ikinci 80 bin lira, üçüncü ise 60 bin lira ödül alacak.

Trendyol'un TEKNOFEST 2024'teki standında ise ziyaretçilere yapay zeka uygulamaları ve etkileşimli deneyimler sunulacak.

Ziyaretçiler, Trendyol Yarının Köyleri Dijital Merkezi'ni sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle keşfetme fırsatı bulacak.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.