Yıldırım “Sorunlarımızı Bakanımıza İlettim”

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 01.10.2024 12:21
A+ A-
Array
Paylaş:

Karabük Esnaf Odaları Başkanı Yıldıray Yıldırım, hafta sonu Karabük’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e esnafların sorunlarını ilettiğini söyledi. Başkan Yıldırım, esnafların sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bir dosya hazırladığını ve bu dosyayı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya’ya teslim ettiğini söyledi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, esnafın çeşitli konularda yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini şu başlıklarla sıraladı:

-Lokantacı esnaflarımızın %1 ile giren KDV’yi % 10’la çıkış yapmaları

Zincir mağazaların her ürünü satmasının önüne geçilip, her ürün için ayrı iş yeri açmaları gerektiği,

-Esnafımızın bozuk para sıkıntısı,

-BAĞKUR ödedikleri için 7200’e takılan ve EYT’den yararlanamayan orta vadede Cumhurbaşkanımız tarafından sözü verilen prim günlerinin geri çekilmesi durumunu,

-Geriye dönük artan Esnaf Kefalet Kredi faiz oranlarının tahsilinden vazgeçilmesini,

-Esnaf kefalet kredilerinde sigortalı işçiye verilmemesi olayının kaldırılmasını,

-Esnaf kefalet limitlerinin arttırılmasını ve faizlerinin düşürülmesini,

-İnternet üzerinden satışlara düzenleme getirilmesini, Buradan sadece esnaf olanların satış yapabilmesini örneğin sadece galerici esnafın araba satmasını sadece emlakçı esnafların ev satabilmesi gibi. Bu konuyu daha önceki yıllar Maliye Bakan Yardımcımıza söylemiştir. Gayrimenkulde bu uygulama kısmen başladı.

-Vergi dairesi ve SGK’nın borçlardan dolayı esnaflarımıza e-haciz için 100 bin altı için koyulmamasını ve esnafın önceden uyarılmasını,

-POS komisyon oranlarının düşürülmesini,

-Üretim yapan mobilyacı, terzi ve benzeri esnaflarımızın yanında çalıştıracakları çırakların sigorta ve maaşlarının hazineden karşılanmasını ve üretim yapan esnaflarımıza faizsiz kredi desteği verilmesi,

-Devlet eli ile ticarete son verilmesi, Ticaretin esnaflarca yapılması, Devlet imkanı ile esnafla rekabet yapılmaması,  Öğretmen evlerinin, polis evlerinin ve belediyelerin işlettikleri lokanta, otel, fırın, taşımacılık ve benzeri tüm faaliyetlere son verilmesini talep ettik.”

Esnafların çok zor günler geçirdiğini ifade eden Yıldırım, ” Esnaf kefalet takip oranlarında sürekli artış oluyor. Bu da esnafımızın zor günler geçirdiğinin en belirgin göstergesi. Esnaflarımız borçlarını ödeyemiyor demektir. Yine diyorum hayat pahalılığının tek sebebi hızla tekelleşen zincir mağazalardır. Alım güçleri ile, kendi aralarındaki anlaşma ile, stokları ile, 200’den fazla mesleğin satışını tek noktadan yapmalarından tüm sektörleri bitirip, tekelleşme yolunda hızla ilerleyen bu yapıya devletimiz izin vermemeli” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – Vestel, Türkiye'nin ilk yerli batarya enerji depolama sistemini devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kurulan ticari ve endüstriyel işletmeler için çözüm sunan enerji batarya depolama sistemi, 400 kW kapasiteli 4 elektrikli araç şarj istasyonuna (EVC) aynı anda kesintisiz enerji sağlıyor.

Vestel mühendisleri tarafından geliştirilen sistem, 300 kWh kapasite ve 200 kW güce sahip. EMS (enerji yönetim sistemi) ile uzaktan kontrol edilebilen enerji batarya depolama sistemi, tesiste bulunan 400 kW güç çıkışlı EVC'lere aynı anda aynı performansla enerji sağlıyor.

Ticari ve endüstriyel işletmeler için çözüm sunan enerji depolama sistemi, mobilite ekosisteminin dört temel unsuru olan elektrikli araç, DC hızlı şarj ünitesi, batarya ve güneş enerji santrallerini bir araya getiriyor.

Hizmete giren batarya enerji depolama sistemi, hibrit olarak solar panelleri vasıtasıyla şarj oluyor, solar panellerin kullanılamadığı durumlarda ise şebekeden şarj olabiliyor.

EVC-Batarya-Solar-Şebeke entegrasyonu sağlanan sistemde güneş panelleri üzerinden depolanan enerji, ihtiyaç duyulduğu anda şebekeye destek vererek elektrikli şarj istasyonlarının kullanılmasını sağlıyor.

Yazılımı ve donanımı tamamen yerli “enerji yönetim sistemi” ile çalışan batarya enerji depolama sisteminde, tüm teknik veriler uzaktan izlenilebiliyor, bu sayede şarj-deşarj senaryoları değiştirilebilirken, kullanıcı ihtiyaçlarına göre “senaryo mod”ları da geliştirilebiliyor.

Sistemde şebekeden alınan güç yüzde 5 seviyelerinde minimize edilerek yüzde 95 bataryanın gücü ile EVC'ler desteklenebilirken, batarya dört adet 400kW'lık EVC ürüne hizmet verebiliyor.

– 580 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor

Küresel mobilite pazarının 2030'da sadece şirketin faaliyet gösterdiği elektrikli araç parçaları, elektrikli araç şarj istasyonları ve enerji batarya depolama çözümleri alanlarında yaklaşık 580 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Vestel Mobilite, bugün konut, ticari ve endüstriyel alanlarda, yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinde, ayrıca telekomünikasyon sektöründe kullanılan enerji depolama sistemleri üretiyor.

Şirket, hem konut hem de toplu kullanım için pazara ilk olarak 75 kWh ve 300 kWh'lık enerji depolama ürünlerini sunan şirketlerden biri olmuştu.

Güneş ve rüzgar gibi kesintili yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretmediği durumlarda, bu kaynakların enerji depolama teknolojileriyle desteklenmesi gerekiyor. Bu ihtiyaca yanıt olarak şirket, 2 ila 5 MWh kapasiteli konteyner boyutunda enerji batarya depolama üniteleri tasarlayıp üretiyor.

Nöbetçi Eczaneler

Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331