Haber Merkezi tarafından
16 Ekim, 2024 13:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akay: “Okul Temizliğine Tasarruf Var, Ama Araç Filolarına Yok”

Milletvekili Cevdet Akay'ın Açıklamaları Ulusal Basında Yer Aldı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tasarruf genelgesini uygularken araç sayısındaki artışı göz ardı ettiğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 17 Mayıs'ta yayınlanan Tasarruf Genelgesi, kamu kurumlarının araç sayısını azaltmasını istemekteydi; ancak MEB, temizlik hizmetleri için gerekli malzemeleri sağlamaktan kaçınıp, araç filosu oluşturmaya devam etti.

Akay, bakanlıkların sahip olduğu araç sayılarını açıkladı. Okullardaki temizlik malzemelerinde tasarruf yapabilen MEB'in, kendi araç filosunu kurması dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığa ait toplam 1.370 aracın bulunduğunu ve bunlardan 147'sinin kiralandığını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı da Benzer Yolda

Akay, araç filosu bulunduran bir diğer bakanlığın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olduğunu ifade ederek, burada bakanlığa ait iki makam aracı ile 263 kiralık aracın olduğunu aktardı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 1.674 aracı bulunduğunu ve bunların 872'sinin kiralık olduğunu vurguladı. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü için de 14 kiralık araç bilgisi verdi. Enerji Bakanlığı'nda 234, Ticaret Bakanlığı'nda 121 araç bulunurken, Sağlık Bakanlığı'nın yalnızca 5 makam aracı olduğu belirtildi.

CHP'li Akay, diğer bakanlıkların araç sayılarına dair bilgi vermekten kaçındığını da söyledi. Bu durum, kamu kaynaklarının yönetimi konusunda ciddi bir tartışma başlattı. (Kaynak: Sözcü Gazetesi)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.