Anadolu Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Logo Yazılım, “Hayallerini Kodlayanlar” projesiyle deprem bölgesine odaklandı


İSTANBUL (AA) - Logo Yazılım, "Hayallerini Kodlayanlar" sosyal sorumluluk projesiyle bu yıl, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin yaşandığı bölgelere yoğunlaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlayan yerli iş yazılımı şirketi Logo Yazılım, Hayallerini Kodlayanlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor.

Şirket, Hatay'ın Defne, Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde atölye ile bilgisayar laboratuvarları kurarak eğitime hazır hale getirdi. Harbiye Selman Nasır Eskiocak Ortaokulu ve Kırıkhan Mimar Sinan Ortaokulu'nda robotik kodlama atölyeleri, öğrencilerle buluşturuldu. Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Rotary Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise bilgisayar laboratuvarları faaliyetlerine başladı.

- Çocuklara erken yaşta kod yazma öğretilmesi hedefleniyor

Logo Yazılım, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon'un katkılarıyla 2019 yılında başlattığı Hayallerini Kodlayanlar projesi ile çocuklara erken yaşta kod yazmayı öğreterek 21. yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarını sağlıyor.

Proje kapsamında açılan bilgisayar laboratuvarlarıyla ise meslek lisesi öğrencilerinin "Logo" programlarını öğrenerek, çalışma hayatı için gereken donanımı mezuniyetlerinden önce edinmeleri hedefleniyor.

Hatay'da Logo Yazılım'ın gerçekleştirdiği açılışlar dahil, bugüne kadar Hayallerini Kodlayanlar projesi kapsamında 8 ilde 13 atölye, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane kuruldu.

Logo Yazılım, Kahramanmaraş ve Elazığ'da açılış hazırlıkları süren atölye ve kütüphane ile 2024 yılı sonunda 9 şehirde, 15 noktada, 5 binden fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

- "Projenin etki alanını genişletmeye devam ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Logo Yazılım olarak Hayallerini Kodlayanlar projesinin etki alanını genişletmeye devam ettiklerini belirtti.

Tekbulut, "40 yıl önce Türkiye'de yazılımın sektör haline gelmesine öncülük etmiş bir şirket olarak, ülkemizin geleceği için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geleceğin meslekleri için temel oluşturan Hayallerini Kodlayanlar projemiz kapsamında öğrencilerimizin mekanik becerilerini ve analitik yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğlenceli ve farklı metotlarla kodlamayı ve çözüm odaklı olmayı öğrettiklerine değinen Tekbulut, "Cumhuriyet Bayramı'mızın gururunu yaşadığımız bu günlerde yeni kodlama atölyesi ve bilgisayar laboratuvarlarını ülkemizin geleceği gençlerimize kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

BÇBD Kurucusu Leyla Tekbulut ise Logo ekosistemiyle işbirliği yaparak geliştirdikleri projeyle bu yıl deprem bölgesine odaklandıklarını, Cumhuriyet'in aydınlık yarınları gençlerin, bilim ve teknolojiye ilgisini artırarak potansiyellerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.