Anadolu Ajansı tarafından
04 Kasım, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sinop’un fethinin 810. yıl dönümü törenle kutlandı


SİNOP (AA) - Sinop'un 3 Kasım 1214'te Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus tarafından fethedilişinin 810. yıl dönümü törenle kutlandı.

Valilik tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında ilk olarak Alaaddin Camisi'nde şehitler için dua edildi. Ardından Selçuklular döneminde kenti çeviren kalelere giriş kapısı olarak kullanılan Lonca Kapısı’nda şehitler için fetih salası, daha sonra ise kapıda yer alan kitabeler okundu.

Buradaki törenin ardından Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği eşliğinde fetih yürüyüşü gerçekleştirildi.

Loca Kapısı önünden başlayan yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdi.

Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konseri ile devam eden törende, geleneksel okçuluk ve temsili olarak sporcuların halatla kale surlarına tırmanışı gösterileri sunuldu.

Vali Mustafa Özarslan, törende yaptığı konuşmada, Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus'un kararlılığı ve ordusunun kahramanlığıyla gerçekleşen Sinop'un fethinin 810. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tarihin milletler için hafıza olduğunu vurgulayan Özarslan, başkalarının hayali kahramanlarını değil, kendi tarihi şahsiyetlerini öğrenmeleri gerektiğini anlattı.

Tarihi gerçekler bilinmeden Sinop, Konya, Sivas, Amasya, Alanya ve Antalya arasındaki tarihi kültürel bağlantının da kurulamayacağını aktaran Özarslan, şöyle konuştu:

"Karadeniz'in bağrında inci gibi duran Sinop'ta 810 yıl önce Kızılelma idealiyle Sultan I. İzzeddin Keykavus'un rüyasını süslemiştir. Türk milletinin Karadeniz kıyısında deniz ile buluşup, Karadeniz kıyısında evi yaptığı ilk yer Sinop'tur. 810 yıldır biz Türklerin evidir ve vatanıdır. Sinop'umuz 810 yıldır biz Türklerin elinde yükselmiş, mavi ile yeşilin arasında özenle muhafaza edilmiştir. Ne mutlu ki 810 yıldır Sinop Kalesi'nin burçlarından destan kokuları yayılmakta, şanlı ecdadımızın bu nadide mirası gönlümüzde her daim dimdik durmaktadır."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KAMİAD Zonguldak Ekonomi Zirvesinde

Zonguldak’ta düzenlenen İktisat Tepesinde birçok bölümde faaliyet gösteren firmalar yer alırken, Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) standı büyük ilgi gördü.
Üç oturum olarak gerçekleştirilen İktisat Tepesine yüzlerce iş insanı, firma temsilcisi ve dernek iştirak sağlarken, toplantı ortalarında stantlar, davetliler tarafından tek tek gezilerek bilgiler alındı.
2022 tarihinde kurulan ve Türkiye’nin her bölgesinden kamu müteahhitlerinin buluştuğu, kesimin problemlerinin tahlili noktasında faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) de İktisat Tepesinde yerini aldı.
Zirvede KAMİAD’ı Genel Lider Yardımcısı Mehmet Ali Güldaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Aydın temsil etti. Bilhassa inşaat kesimi alanındaki firmalar tarafından büyük ilgi gören stantta, Lider Yardımcısı Güldaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Aydın, KAMİAD’ın bölüm üzerindeki tesirini ve dernek faaliyetlerini anlattı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Zonguldak Milletvekili Hareket Ertuğrul, MHP Zonguldak İl Başkanı Çağatay İpekçi, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu
Belediye Lideri Altuğ Dökmeci, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve kesim temsilcileri KAMİAD standını ziyaret etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.