Yeliz Karaoğlu tarafından
25 Kasım, 2024 11:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Tedbirler Gözden Geçirildi

Karabük’te dünden itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle alınan tedbirler, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, görevli kurum ve kuruluş amir ve müdürlerinden bilgi almak ve çalışmaları değerlendirmek üzere Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)'de gözden geçirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Yavuz, toplantıda il genelindeki karla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi alarak, ana yollar, bağlantı yolları ve köy yollarındaki son durumu değerlendirdi. Ekiplerin kar küreme, tuzlama ve yol güvenliği çalışmalarına devam ettiğini belirten Yavuz, enerji kesintilerinin önlenmesine yönelik önlemlerin de sürdüğünü vurguladı. Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm ekiplerin sahada 24 saat görevde olduğunu ifade etti.

Vatandaşların güvenliğinin ön planda tutulduğunu belirten Vali Mustafa Yavuz, sürücülere trafik kurallarına uymaları ve kış lastiği kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. “Ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışıyor. Çalışmaları yakından takip ederek gerekli tedbirleri alıyoruz.” diyen Yavuz, ayrıca vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını tavsiye etti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon (GAMER) İl Müdürü Emre Erakçaoğlu Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Nevzat İpek ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Yavuz, vatandaşlar için sürdürülen çalışmaların etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına iş birliği yapılacağını belirtti. Ayrıca, görevdeki ekiplere özverili çalışmaları için teşekkür etti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rasim Ozan Kütahyalı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

"Halkı aldatıcı bilgiyi alenen yayma" kabahatinden hakkında soruşturma başlatılan ve Bolu’da gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tabir vermesinin akabinde isimli denetim kaidesi ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek hür bırakıldı.
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyum atanacak" sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Kütahyalı, aracıyla seyir halindeyken Bolu Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis takımlarının yaptığı takip sonucunda TEM Otoyolu’nun Çaydurt mevkiinde yakalandı. Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, emniyetteki süreçlerinin akabinde sıhhat denetimleri için Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite’ye sevk edildi. Burada süreçleri biten Kütahyalı, Bolu Adliyesi’ne getirildi. Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na söz verdi. Söz süreçlerinin akabinde SEGBİS sistemiyle sevk edildiği Nöbetçi Hakimlikçe, Rasim Ozan Kütahyalı isimli denetim kuralı ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek özgür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.