Haber Merkezi tarafından
29 Kasım, 2024 12:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Destek

Safranbolu Belediyesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak sürdürdüğü Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı hizmetlerine devam ediyor. Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Hayır Çarşısı’nı ziyaret ederek burada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve personelden bilgi aldı.

Aşevi, Günlük 100 Kişiye Sıcak Yemek Hizmeti Veriyor

Hayır Çarşısı bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi, günlük olarak yaklaşık 100 kişiye ücretsiz sıcak yemek ulaştırıyor. Başkan Köse, Aşevi’nin yemek hazırlık ve dağıtım süreçlerini gözden geçirerek, kullanılan malzemelerin hijyenik ve kaliteli olduğunu belirtti. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşan yemeklerin, titizlikle hazırlanarak dağıtıldığı vurgulandı.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, Safranbolu Belediyesi’nin sosyal destek çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Günde 100 vatandaşımıza sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Bu durum bizleri üzse de, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak ve onlara destek sağlamak, en önemli önceliğimizdir” dedi.

Hayır Çarşısı, Sosyal Yardımlaşmanın Öncüsü

Hayır Çarşısı, yemek yardımlarının yanı sıra kıyafet, kırtasiye, gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin temin edilmesiyle de ihtiyaç sahiplerine hizmet sunuyor. Başkan Köse, çarşıdaki diğer alanların işleyişini inceledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bağış ve Gönüllü Destekleriyle Daha Fazla Aileye Ulaşılacak

Hayır Çarşısı ve Aşevi, bağışçılar ve gönüllülerin desteğiyle büyüyerek daha fazla aileye hizmet ulaştırmayı hedefliyor. Başkan Köse, bu desteğin sürekliliğinin önemine vurgu yaparak, hayırsever vatandaşlara ve çarşı çalışanlarına teşekkür etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

2 Yorum

  1. Erol Cebeci

    Sayın Köse başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum başarılarının devamını diliyorum tamam

  2. Erol Cebeci

    İyi akşamlar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sayın Başkan köseye çok teşekkür ediyorum İlanınızı okudum Bununla ilgili sizden yardım talep ediyorum ama Safranbolu sınırlarında oturmuyorum yardımcı olur musunuz Şimdiden teşekkür ediyorum

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sebze ve meyveleri yıkamadan yemeyin!

Tarım ilaçları tarıma zarar veren etkenleri ortadan kaldırırken, üretilen mahsuller doğru tüketilmediğinde vücuda bazı zararlar verebiliyor. Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Devrim Deniz, tarım ürünlerine zarar veren etkenleri bertaraf etmek üzere üretilmiş olan pestisitlerin mutfakta kullanılan gıdalardan en iyi şekilde temizlenerek tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya nüfusunun 2050’de 10 milyara ulaşması beklenirken; tüketilen tarım ürünlerine olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Artan nüfus, azalan tarım alanları nedeniyle sebze ve meyvelerin yetmesi için çeşitli yöntemler kullanılıyor. Kullanılan tarım ilaçlarının insan vücudunda çeşitli hastalıklara yol açabileceğini söyleyen Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Devrim Deniz, tüketicilere sebze ve meyvelerin mutlaka iyi bir şekilde yıkanarak yenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Maruziyet süresi önemli

Zirai mücadelede, kimyasal bazı yöntemler bitkileri korurken; insanlarda bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kullanılan tarım ilacının çeşidine, maruz kalınan süreye ve nasıl maruz kalındığına bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceğine değinen Uzm. Dr. Devrim Deniz, şu bilgileri verdi: "Tarım ilacı kalıntısının vücutta birikmesi, sindirim sistemindeki faydalı bakterilerin ölümüne ve bağışıklık sisteminin zarar görmesine yol açabilir. Farklı sistemlerde sorunlara da neden olabilir. Bu nedenle üretilen mahsuller mutfağa girdiğinde tüketicilerin bazı kurallara dikkat etmesi önem taşır."

"Meyveleri kabuğuyla yiyecekseniz karbonatlı suda bekletin"

Pestisitlerin bilinçli kullanılmasının hem yetiştiricilerin hem de tüketicilerin sağlığı için son derece önemli olduğuna değinen Uzm. Dr. Deniz, "Bu nedenle bilinçli üretici ve bilinçli tüketici olmak gerekir. Bilinçli olurken, organik bile olsa sebze ve meyveler mevsiminde tüketilmelidir. Her ihtimale karşı alınan bir meyve ve sebzenin, dalından taze koparılmış olsa bile yıkanması gerekir. Suda çözünen ve sistemik olmayan bir pestisit kalıntısını, bir bitki kabuğunun içinde yetişen kuru baklagiller için, su ile yıkamak yeterli olabilmektedir. Kabuğuyla yenen meyve ve sebzeleri önce karbonatlı sonra sirkeli suda 15 dakika beklettikten sonra durulamak, kalıntıların büyük oranda arındırılmasını sağlayabilir. Mutfaklarda kullanılan gıdaların yetiştirilme şeklinin yanında tüketilmeden önce hijyen ve pestisitten arındırılmış olması konusunda da dikkati elden bırakmamak çok önemlidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.