Kastamonu Üniversitesi tarafından "10 Aralık Birinci Türk Bayan Mitingi" etkinliklerinin 105. yıl dönümü hasebiyle açılan stant büyük ilgi gördüi
Kastamonu’da 10 Aralık 1919 Birinci Türk Bayan Mitinginin 105. yıl dönümü aktiflikleri çerçevesinde Saray Hamamı Kültür Sanat Merkezi ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Stant Salonunda seramik ve fotoğraf standı açıldı. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Yılmaz’ın “Sonbahar” isimli seramik standı ile Öğretim Üyesi Doç. Dr. Firdevs Müjde Gökbel Yavuzoğlu’nun “Yörünge” isimli standı ve Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Fotoğraf Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Uçar’ın resim standı iştirakçilerden büyük beğeni aldı. Standın açılış kurdelesini Vali Meftun Kollu, beraberinde Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Kastamonu Vilayet Jandarma Kumandanı Zafer Özden, Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte kesti.
Serginin açılışının akabinde Vali Kısımlı, sergiyi hazırlayan Prof. Dr. Seyhan Yılmaz, Doç. Dr. Firdevs Müjde Gökbel Yavuzoğlu ve Doç. Dr. Metin Uçar’dan sergi hakkında bilgiler aldı. 10 Aralık Birinci Türk Bayan Mitinginin ehemmiyetinden bahseden Vali Kollu, standın açılmasında emeği geçen akademisyenleri kutlayarak, standın iyi olmasını diledi.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Yılmaz ise, “Kastamonu’nun doğal zenginlikleri doğal hoşlukları insanı kendisine çekmektedir ve sonbaharda bir şölene dönüşmektedir. Bu şöleni yapıtlarıma yansıtmaya çalıştım. Daha çok ağaçları çalışıyorum ancak yapraklara da yer verdim yapıtlarımda. Yaprakların yeşilden turuncuya kırmızıya kahverengiye dönüşen renklerini yapıtlarımda ele almaya çalıştım. Stanttaki eser sayısı toplam 19. 105 yıl evvel bayanlarımızın verdiği bu uğraş karşısında gösterdikleri uğraş bize de ışık oldu. Onların gayretine teşekkür ediyoruz” dedi.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Firdevs Müjde Gökbel Yavuzoğlu da, "Ben tema olarak yörüngeyi tercih ettim. Yörünge kapsamında farklı gezegenleri temsilen yörüngeler oluşturdum. Bunu seramik sanatının çok eski formlarından biri olan kase ile yapmak istedim. Her bir kase torna ile şekillendirme tekniği ile gerçekleşti. Tek tek elde boyandı. İçlerine bütün insanlığı temsilen farklı yörüngeler oluşturdum. Her insanın kendine dair yörüngesi olduğunu düşünerek yapıtlarımı pahalı konuklarla paylaşmak istedim” diye konuştu.
Sergiyi ziyaret eden Mehmet Akın Yıldız da, “Gerçekten burası hoş bir yer olmuş. Stantta çok hoş olmuş, eşyaların yerleri de sistemli ve tertipli, çok hoş dizayn edilmiş” sözlerini kullandı.
Sergide, sonbaharda dökülen yaprakların yere serilerek oluşturulan görsel, davetlilerden büyük beğeni topladı.