Halil Kızılyer tarafından
12 Aralık, 2024 14:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çapraz:“Belediye Olarak 2024 Yılında Tasarruf Sağladık”

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirdiği yol yapım, atölye üretimi ve onarım çalışmalarıyla dikkat çekti. Fen İşleri Müdürü Sinan Çapraz, üç şeflik üzerinden yürütülen projelerde iç kaynaklarla sağlanan tasarrufları vurguladı.

Yıl Boyunca Tamamlanan Çalışmalar

Fen İşleri Müdürü Sinan Çapraz, 2024 yılı boyunca yapılan projeleri mesai arkadaşlarıyla değerlendirdi. Çalışmalar, Yol Yapım ve İnşaat Şefliği, Atölyeler Şefliği ve Makine İkmal ve Onarım Şefliği olmak üzere üç ana şeflikte yürütüldü.

Yol ve Kaldırım Çalışmaları

Yol Yapım ve İnşaat Şefliği, Safranbolu’nun altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli projelere imza attı. Yıl içerisinde;1.500 metre yeni yol açımı,8.500 metre parke yol kaplaması,18.750 metrekare asfalt yol kaplaması,2.200 metrekare kaldırım yapımı ve tamiratı,2.500 metrekare Arnavut kaldırımı onarımı gerçekleştirildi. Bu çalışmalar, ilçedeki ulaşım altyapısının önemli ölçüde iyileştirilmesine katkı sağladı.

Atölyeler Şefliği'nin Katkıları

Atölyeler Şefliği, ahşap, metal, boya ve elektrik birimlerinden oluşarak yıl boyunca tamamen iç kaynaklarla üretim gerçekleştirdi. Dışarıdan hizmet alımı yapılmaması sayesinde büyük tasarruf sağlandı.

Ahşap Atölyesi, 20 adet yılbaşı panayır evi üretti. Bu evler, 25-31 Aralık tarihlerinde Tarihi Çarşı'daki Yılbaşı Panayırı’nda halkın hizmetine sunulacak. Metal Atölyesi ise 14 yeni durak, 1 akıllı durak ve 4 konsept kamelya üretti. Ürünlerin piyasa değeri 1.816.000 TL iken, belediye imkanlarıyla bu maliyet 825.000 TL'ye düşürüldü. Yani toplamda 991.000 TL tasarruf sağlandı. Mobilya ve dış mekan üretimi kapsamında, 250 metrekare iç mekan mobilyası ve 50 metreküp kereste ile dış mekan mobilyaları üretildi. Piyasa değeri 3.375.000 TL olan bu ürünler, belediye kaynaklarıyla 1.425.000 TL’ye mal edildi ve 1.950.000 TL tasarruf elde edildi.

2025’e Umutla Bakılıyor

Başkan Elif Köse’nin koordinasyonunda başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Sinan Çapraz, “Elde edilen sonuçlarla gurur duyuyoruz. 2025 yılında çok daha verimli çalışmalara imza atacağız” diyerek tüm vatandaşların yeni yılını kutladı.

Safranbolu Belediyesi, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği projelerle hem tasarruf sağlamış hem de ilçenin altyapısını güçlendirmiş oldu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.