Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
26 Haziran, 2015 11:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

MHP Milletvekili Durmuş Yalçın’dan Ak Parti’ye Yeşil Işık

MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın TBMM’de yemin ettikten sonra ilk olarak AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ı ziyaret etti. 25. dönem milletvekili seçimlerinde MHP Karabük milletvekili olarak mecliste dün yemin eden Durmuş Yalçın, beraberinde İl Başkanı Burhanattin Arslan ile birlikte ilk ziyaretini AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ı İl Başkanlığı binasında ziyaret etti. AK PARTİ İLE ÇALIŞACAĞIZ Milletvekili Yalçın ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu söyleyerek, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Karabük’ün onuruna, gururuna yakışır bir şekilde milletvekilliği yapacağız. Herkese eşit mesafede yer alacağız. Karabük milletvekilliği nasıl olunurmuş bu konuda AK Parti Karabük milletvekili Osman Kahveci ile çalışacağız. Başarılı bir dönem, demokratik bir süreç bizi bekliyor. Demokratik bir imtihan vereceğiz. Bu imtihanda da AK Parti ile çalışacağız. Koalisyonu birlikte yaparsak zaten beraber çalışacağız, muhalefet olursak da yine beraber çalışacağız. İl Başkanımıza da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. BİZİM KAPIMIZ SİZLERE HER DAİM AÇIKTIR AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ise, demokrasilerde egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu belirterek, “Milletimizin takdiri neyse o olur, sandıktan çıkan bizim başımızın tacıdır. Bu anlamda hem Karabük halkı hem de ülkemizdeki milletimiz bu ülkeyi koalisyonla yönetin diye bir tablo çıkarttı. Bu tablodan biz AK Parti olarak milletimize, ümmetimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte de halkımız koalisyon ile yönetimi ve hizmeti görüp takdir edecektir. Biz hiçbir zaman kaostan tarafa olmadık. Her zaman milletimize hizmetten yana olduk ve hizmetlerimize devam edeceğiz. 13 yılda memleketimize, ümmetimize yardım eli uzattık ve yardım ettik. Biz bu yardımlara yine devam edeceğiz. Koalisyon kurulduğu zaman bu MHP olur, CHP olur amacımız memleketimize hizmet olacaktır. Ortak masada buluşur, milletimize hizmet noktasında da ibadet der çalışmalarımıza devam ederiz. Biz her zaman AK Parti olarak hizmet etmeye, çalışmaya hazırız. Bizim kapımız sizlere her daim açıktır. Memleketimize hizmetler yapılacak, yatırımlar yapılacak, projeler var. Şehrin akilleri bir araya gelerek çalışmaları yapacağız. Ben MHP İl Başkanına, Milletvekili Durmuş Yalçın’a ziyaretleri için teşekkür ederim” diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

“Aşırı düşünme ile başa çıkmak mümkün”

Çok düşünmenin, çağın en yaygın ruhsal problemlerinden biri olduğunu ve zihinsel sıhhati önemli formda etkilediğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, "Kişilerin, bir durumu ya da olayı gereğinden fazla tahlil etmesi, niyetlerini daima zihninde tekrar etmesi, çok düşünmenin esas belirtilerindendir. Çok düşünmenin zihinsel ve fizikî sıhhat üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltmak için bireylerin, profesyonel yardım almayı ve sağlıklı başa çıkma formüllerini kullanmayı düşünmeleri önerilir" dedi.
VM Medical Park Samsun Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşünme (overthinking) hakkında bilgilendirmede bulundu. Son yıllarda zihinsel sıhhat bahislerinin giderek daha fazla dikkat çektiğini belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Özellikle aşırı düşünme (overthinking), birçoğumuzun hayatını etkileyen, lakin birden fazla vakit göz gerisi edilen bir durum haline geldi. Bireylerin, bir durumu ya da olayı gereğinden fazla tahlil etmesi, fikirlerini daima zihninde tekrar etmesi, çok düşünmenin esas belirtilerindendir" açıklamasında bulundu.
Aşırı düşünmenin, ekseriyetle dert, gerilim ve depresyon üzere ruhsal rahatsızlıklarla ilişkilendirildiğini söyleyen Uzm. Dr. Bahçe, "Bireyler, geçmişte yaşadıkları olumsuz tecrübeler yahut geleceğe dair belirsizlikler hakkında fazlaca endişelenebilirler. Bu durum, zihinsel yorgunluğa ve fizikî rahatsızlıklara yol açabilir. Baş ağrısı, mide bulantıları ve uyku sorunları üzere somatik belirtiler, çok düşünmenin bedensel tesirlerinden sırf birkaçıdır. Şahıslar çoklukla, tahlil bulmak için fikirlerinin denetimini kaybeder ve daha fazla telaşa yol açan bir döngüye girerler" formunda konuştu.

"Psikolojik bozukluklarla alakalı olabilir"
Aşırı düşünmenin kökenlerinin ekseriyetle ruhsal bozukluklarla bağlantılı olduğunu belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluklar üzere durumlar, kişinin zihnindeki kanıların denetimini zorlaştırabilir. Ayrıyeten, mükemmeliyetçilik ve denetim gereksinimi üzere kişilik özellikleri, çok düşünmeye yol açan başka kıymetli faktörler ortasında yer alır. Genetik ve nörolojik faktörler de, bireyin çok düşünmeye yatkın olmasında tesirli olabilir" dedi.

"Sosyal alakalarda de sıkıntılara yol açabilir"
Aşırı düşünmenin yalnızca ferdî sıhhati etkilemekle kalmadığını, birebir vakitte toplumsal bağlantılarda de problemlere yol açabileceğini söz eden Uzm. Dr. Bahçe, "İnsanlar, sürekli tahlil yaparak ve küçük ayrıntılar üzerinde takılarak, bağlarında güvensizlik ve yanlış anlamalar yaşayabilirler. Bu da, toplumsal hayatı ve iş hayatını olumsuz etkileyebilir. Kişinin zihinsel sıhhati bozulduğunda, genel verimliliği de düşer; odaklanma zahmeti, iş yahut okul performansının azalmasına neden olabilir" diye konuştu.

"Aşırı düşünme ile başa çıkma yolları"
Günümüzde, çok düşünme ile başa çıkma stratejileri üzerine birçok metot geliştirildiğini belirten Uzm. Dr. Bahçe, şu bilgileri paylaştı:
"Mindfulness yani farkındalık teknikleri, çok düşünme ile çabada en tesirli araçlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bireylerin, anı yaşamalarını ve fikirlerini yargılamadan gözlemlemelerini sağlayan mindfulness uygulamaları, zihni sakinleştirir ve niyet döngülerini denetim altına alır. Derin nefes alma antrenmanları, meditasyon ve yoga üzere uygulamalar da emsal biçimde zihinsel rahatlama sağlayabilir. Bir başka tesirli strateji ise ’düşünceyi erteleme’ metodudur. Bu teknik, muhakkak bir vakit diliminde tasa ve tasaların üzerine ağırlaşmayı ve geri kalan vakit diliminde bu fikirlerden uzak durmayı amaçlar. Ayrıyeten, bireylerin dikkat dağıtıcı aktivitelerle meşgul olmaları da çok düşünmenin önüne geçebilir. Yürüyüş yapmak, yeni hobiler edinmek yahut üretici aktivitelerle ilgilenmek, zihnin meşgul olmasını sağlar ve fikirleri yönlendirmek açısından yararlı olabilir."

"Profesyonel yardım alınabilir"
Profesyonel yardım almanın da çok düşünme ile başa çıkmada kıymetli bir adım olduğunu belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) üzere psikoterapi sistemleri, bireylerin olumsuz fikir kalıplarını tanıyıp bunları daha sağlıklı kanılarla değiştirmelerine yardımcı olabilir. Uzman bir terapistin rehberliğinde uygulanan terapi, bireyin çok düşünme durumunu denetim altına almasına yardımcı olabilir" dedi.

"Çağımızın en yaygın ruhsal problemlerinden biridir"
Aşırı düşünmenin çağımızın en yaygın ruhsal problemlerinden biri olduğunu ve zihinsel sıhhati önemli halde etkileyebileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Bahçe, "Ancak farkındalık, bilişsel terapi ve toplumsal takviye üzere stratejilerle bu durumla başa çıkmak mümkündür. Çok düşünmenin zihinsel ve fizikî sıhhat üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltmak için bireylerin, profesyonel yardım almayı ve sağlıklı başa çıkma metotlarını kullanmayı düşünmeleri önerilir" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.