İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 13:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Eğitimini Tamamlayan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KBUSEM) ile Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği (MSYD) iş birliğinde düzenlenen Aşçılık ve Fast Food Hizmetleri Eğitimi'ni tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni gerçekleştirildi.

Aşçılık ve Fast Food Hizmetleri Eğitimi'ni tamamlayan öğrenciler için gerçekleşen sertifika törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, KBUSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gökerik ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ebubekir Işık, akademik ve idari personel ile Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği temsilcileri katıldı.


Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KBUSEM) hakkında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok güzel bir atmosferin hakim olduğu bir ortamdayız. Ekibimiz ve eğitici kadromuz profesyonel anlamda oldukça güçlü. Sürekli Eğitim Merkezi, diğer birçok eğitim merkezlerinden farklı olarak öne geçici adımlar atmıştır. Şimdi ise uzun süredir devam eden bir kampanyayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu süreçte derneğimizin kıymetli üyelerinin katkıları büyük. İnsan, kendini ne kadar iyi yetiştirirse topluma ve insanlığa da o ölçüde katkı sağlar. Bu kurslar, tam da buna vesile oluyor.”


KBUSEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ebubekir Işık, “Aşçılık ve Fast Food Hizmetleri Eğitimiyle bugünkü gerçekleştirdiğimiz törenle birlikte 50’nin üzerinde katılımcıya sertifika töreni vermiş oluyoruz .Bugün de 8 katılımcıya değerli katılımcılarımıza birlikte sertifikalarını vererek mezun edeceğiz." dedi.


Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği (MSYD) Geçim Kaynakları Asistanı Mert Sağaltıcı ise şu ifadeleri kullandı: "Kursiyerlerimizi süreci başarıyla tamamladıkları için tebrik ediyorum. Ayrıca Karabük Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcımız ile birlikte, Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğinde, Karabük'te bulunan sığınmacı ve göçmen bireylerin geçim kaynaklarını geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği kapsamında emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum."


KBUSEM ve Mülteciler ve MSYD iş birliğiyle, Karabük'te ikamet eden göçmen, sığınmacı ve şartlı mültecilerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Aşçılık ve Fast Food Hizmetleri Eğitimi'de 320 saat teorik ve 160 saat uygulama olmak üzere toplamda 480 saatlik bir program verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.


Program, günün anısına fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 15:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali Yavuz: “Turizm Gelirlerinde Karabük’te Söz Sahibi Olmalı”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Batı Karadeniz’in sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerle sıradan bir coğrafya olmadığını vurguladı. Vali Yavuz, kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin daha fazla tanıtılması ve turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması gerektiğini belirtti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgenin eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, Karabük’ün turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için topyekün bir çabanın gerektiğini vurguladı. Vali Yavuz, özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun, sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de önemli bir değeri olduğunu ifade etti.

“HER ANLAMDA ZENGİN BİR COĞRAFYADAYIZ”

Safranbolu’nun tarihi dokusuyla öne çıktığını belirten Yavuz, “UNESCO Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’muz, koruma altına alınması gereken mimarisi ve kültürel dokusuyla bizlere büyük bir miras sunuyor” dedi. Ancak Karabük’ün zenginliklerinin yalnızca Safranbolu ile sınırlı olmadığını dile getiren Vali Yavuz, Yenicede bulunan ve Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri olarak gösterilen blok ormanlarının da dünya çapında öneme sahip olduğunu belirtti.

DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Yavuz, Ovacık ilçesindeki antik kral mezarlarından, Eflani’nin saklı kalmış göletlerine, Eskipazar’da gün yüzüne çıkarılan 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kenti’ne kadar pek çok tarihi ve doğal zenginliğin Karabük’te bulunduğunu ifade etti. “İster tarih, ister doğa, ister gastronomi, ister kültür, ister mimari. Her açıdan çok özel bir şehirde yaşıyoruz” diyen Vali, bu zenginlikleri tanıtmak ve değerlendirmek için el birliğiyle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

"TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ"

Vali Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu bu değerlerin sadece tanıtımla değil, doğru yönetimle de kıymetlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Bu şehrin insanının turizmden daha yüksek paylar almasını sağlamamız lazım” diyen Yavuz, turizmin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

"BİRLİK VE BERABERLİKLE BAŞARACAĞIZ"

Vali Yavuz, Karabük halkına çağrıda bulunarak, bu güzelliklerin korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. “İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum. O birlik ve beraberliği de sağladığımıza da inanıyorum. Önümüzdeki günler, bugünlerden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.