Anadolu Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 09:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte içki satışı ve tüketiminin önlenmesine yönelik ek tedbirler aldı

İstanbul Valiliği, sahte içki satışı ve tüketiminin önlenmesi için bazı ilave tedbirlerin uygulamaya konulduğunu açıkladı.

İstanbul Valiliğinin açıklamasında, ilgili kurumların ve kolluk güçlerinin, bu sorunla etkili ve kararlı mücadele azmiyle gece gündüz görev yaptığı belirtildi.

Sahte-kaçak alkolün satışı ve kullanımının önlenmesi amacıyla, 10 Ekim 2024 tarihli Valilik genelgesiyle, alkol satışı yapan işletmelere 1 Ocak 2025'ten itibaren, işletmenin tamamını görebilecek şekilde 7/24 yüksek çözünürlükte kayıt yapabilecek kamera sistemi kurulması ve görüntülerin 30 gün kayıt altında tutulması zorunluluğu getirildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"10.01.2025 tarihli Valiliğimiz genelgesiyle, kaçak ya da sahte alkol satışı yapan ve bu nedenle ölüme sebebiyet veren, denetimlerle kaçak ya da sahte alkol satışı yaptığı belirlenen, Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından verilen satış ve sunum belgesi olmayan, özel kanunlardaki istisnalar hariç, mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü doğrultusunda ilgili belediye meclisinin tespit ettiği içkili yer bölgesi dışında açıktan alkol sunumu ve satışı yapan işletmelerin, mevzuat gereği yapılacak idari işlemlere ilaveten, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının ilgili belediyeler tarafından iptal edilmesi kararı alınmıştır."

Açıklamada, Valilikçe yayımlanan bu genelgelere ilaveten, ilçelerde, İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan denetim ekipleri kurulması ve bu ekiplerin 24 saat esasına göre aralıksız denetim yapması konusunda kaymakamlıkların yazılı olarak talimatlandırıldığı kaydedildi.

2025 yılında 29 ton sahte içkiye el konuldu

Piyasaya büyük miktarda alkol sürdüğü tespit edilen 15 şüphelinin gözaltına alındığı, bunlardan 4'ünün çıkarıldıkları mahkemece "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandığı bildirilen açıklamada, şüphelilerden 8'inin işlemlerinin sürdüğü, 3'ünün de serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, 1 Ocak'tan bu yana kent genelinde 29 ton sahte içkiye el konulduğu, sahte ya da kaçak alkol ürünü sattığı belirlenen 64 işletmenin ruhsatının iptal edilerek kapatıldığı ve işletme yetkilileri hakkında başlatılan adli sürecin sürdüğü bildirildi.

Geçen yıl yürütülen operasyonlarda toplam 302 ton sahte alkole el konulduğuna işaret edilen açıklamada, vatandaşlara, "Halkımızın can güvenliğini doğrudan tehdit eden kaçak ya da sahte alkol satışı ve tüketiminin önlenmesine yönelik kararlı mücadelemize verdiğiniz desteğin hayati öneme haiz olduğuna inanıyoruz. Şüpheli gördüğünüz durumlar hakkındaki ihbarlarınızı 112 Acil Çağrı Merkezimize bekliyoruz." çağrısı yapıldı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kuzeyin Dijital Yıldızları: Orta Karadeniz’in iş ve veri analistleri yetişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve bir firma iş birliğiyle hayata geçirilen Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı, bayanların dijital iş gücüne iştirakini artırmayı hedefleyen örnek bir eğitim modeli olarak uygulanıyor.
Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat vilayetlerinden üniversite son sınıf öğrencisi ve mezun 50 bayan, "İş ve Data Analisti" olarak yetiştiriliyor. İştirakçiler, IIBA (International Institute of Business Analysis) standartlarına uygun formda Milletlerarası İş Metodolojisi, Data Tahlili, Bilginin Görselleştirilmesi ve bu alandaki aktüel teknolojik araçların kullanımı üzere mevzularda kapsamlı bir eğitimden geçiyor; Müşteri Alakaları İdaresi, Mentilik, Algoritma Eğitimleri üzere kavramsal ve gelişimsel eğitimlerin yanı sıra bilgi görselleştirme alanında kullanılan Power BI, SQL üzere teknik donanımlarını geliştirebilecekleri eğitimlerle de destekleniyor.
Oryantasyon programıyla 9 Nisan’da başlayan eğitim süreci, Haziran sonunda tamamlanacak. Eğitimler hem çevrim içi hem de yüz yüze formatlarda sürdürülüyor. Programın değerli adımlarından biri olan Samsun’daki Vizyon Atölyesi, 18 Nisan’da gerçekleşti. Atölye çalışmasında Liderlik, Öz Şuur, Öz Kontrol ve Vizyon Oluşturma başlıklarında iştirakçilerin bilgi ve hünerleri geliştirildi.
İş dünyasının önde gelen isimleriyle buluşma, birebir mentörlük ve işletmelerle proje geliştirme fırsatlarıyla zenginleştirilen program, dijital alanda meslek hedefleyen bayanlar için kıymetli bir adım oluyor. Eğitimleri muvaffakiyetle tamamlayıp mezun olan iştirakçiler, bilişimden sıhhate, eğitimden imalat sanayine kadar birçok bölümde nitelikli istihdam için hazır hale gelecek.
Kuzeyin Dijital Yıldızları, yalnızca bayanların ferdî meslek gelişimini değil, birebir vakitte bölgesel kalkınmaya bayan eliyle taraf verme maksadını de güçlendiriyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.