Haber Merkezi tarafından
10 Şubat, 2025 10:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ovacık’taki Milyonluk Çiftlik Kaderine Terk Edildi

Ovacık'ta 20 yıl önce kurulan çiftlik tesisi, yıllardır atıl durumda kalmasının yarattığı olumsuz etkileriyle gündeme geldi.

Safranbolu Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Sarıçam, Ovacık İlçesi Doğanlar Köyü’ndeki milyonluk yatırımın ihmal edildiğini ve bölge halkının bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Sarıçam, yaptığı açıklamada, "Kooperatifin bölge köylerine ve üyelere ekonomik katkı sağlaması amacıyla kurduğu bu tesis, yönetimsel hatalar ve finansal anlaşmazlıklar nedeniyle yıllardır atıl durumda. Doğanlar, Hatipoğlu, Koltuk ve Kışla köylerini kapsayan bu verimli vadide barajın da etkisiyle sulu tarım yapılırken, hayvancılığın temel ihtiyacı olan mısır silajı ve hububat üretimi devam ediyor. Ancak tüm bu tarımsal faaliyetlerin merkezinde yer alan çiftliğin kullanılmaması, büyük bir kaynak israfı ve ihmal örneğidir." ifadelerini kullandı.

Tesisin bölge için büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken Sarıçam, "İlgisizlik nedeniyle yok olmaya yüz tuttu. Kooperatif üyelerinin hesapları ile yöneticilerin beklentileri örtüşmeyince bu yatırım adeta çürümeye terk edildi. Her gün yanından geçen üyeler ve köylüler olarak bu manzarayı görmek bizleri derinden üzüyor. Yetkililerin artık bir çözüm üretmesi, bu yatırımı bölge tarımı ve hayvancılığına kazandırması gerekiyor. Somut adımlar atılmazsa, milyonlarca lira harcanarak yapılan bu tesis tamamen kullanılamaz hale gelecek." şeklinde konuştu.

Sarıçam, yetkililere çağrıda bulunarak, bu yatırımın yeniden hayata geçirilmesi için acil önlemler alınmasını talep etti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.