Ovacık'ta 20 yıl önce kurulan çiftlik tesisi, yıllardır atıl durumda kalmasının yarattığı olumsuz etkileriyle gündeme geldi.
Safranbolu Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Sarıçam, Ovacık İlçesi Doğanlar Köyü’ndeki milyonluk yatırımın ihmal edildiğini ve bölge halkının bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.
Sarıçam, yaptığı açıklamada, "Kooperatifin bölge köylerine ve üyelere ekonomik katkı sağlaması amacıyla kurduğu bu tesis, yönetimsel hatalar ve finansal anlaşmazlıklar nedeniyle yıllardır atıl durumda. Doğanlar, Hatipoğlu, Koltuk ve Kışla köylerini kapsayan bu verimli vadide barajın da etkisiyle sulu tarım yapılırken, hayvancılığın temel ihtiyacı olan mısır silajı ve hububat üretimi devam ediyor. Ancak tüm bu tarımsal faaliyetlerin merkezinde yer alan çiftliğin kullanılmaması, büyük bir kaynak israfı ve ihmal örneğidir." ifadelerini kullandı.
Tesisin bölge için büyük bir değer taşıdığına dikkat çeken Sarıçam, "İlgisizlik nedeniyle yok olmaya yüz tuttu. Kooperatif üyelerinin hesapları ile yöneticilerin beklentileri örtüşmeyince bu yatırım adeta çürümeye terk edildi. Her gün yanından geçen üyeler ve köylüler olarak bu manzarayı görmek bizleri derinden üzüyor. Yetkililerin artık bir çözüm üretmesi, bu yatırımı bölge tarımı ve hayvancılığına kazandırması gerekiyor. Somut adımlar atılmazsa, milyonlarca lira harcanarak yapılan bu tesis tamamen kullanılamaz hale gelecek." şeklinde konuştu.
Sarıçam, yetkililere çağrıda bulunarak, bu yatırımın yeniden hayata geçirilmesi için acil önlemler alınmasını talep etti.