blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’un yüksek kesimleri kara teslim

Samsun’un yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yağış sonucunda Samsun-Ankara kara yolu beyaza büründü.
Samsun kent merkezinde vakit zaman karla karışık yağmur olarak tesirli olan yağışlar, yükseklerde ise kar halinde tesirini gösterdi. Evvelki günlerde başlayan kar yağışı yüksek bölümleri beyaza bürüdü. Samsun-Ankara kara yolunda seyahat eden araçlar, bembeyaz görüntüler eşliğinde seyahat yaptı. Samsun merkezdeki 5 günlük hava iddiası ise şu biçimde:
Çarşamba 8 derece yağmurlu, perşembe 8 derece yağmurlu, cuma 10 derece çok bulutlu, cumartesi 12 derece kesimli bulutlu, pazar yağmurlu 11 derece.

"Yer altı sularımız zenginleşiyor"
Kar yağışının tabiat açısından çok yeterli olduğunu söyleyen Taylan Çoban isimli vatandaş, "Ekinlerimiz, hayvanlarımız susuz kalmıştı. Yazın çok kurak geçti. Bilhassa bölgemizde ziraî açıdan büyük bir kuraklık yaşandı. Bu bölgede ekili olan buğday, arpa, ayçiçeği eserlerde ekonomik ziyan oldu. Su kaynakları da azaldığı için beşerler da suya hasret kaldılar. İnşallah bundan sonra daima bu türlü bolluk, bereketli bir kar olur. Biz çocukken karda çok kayardık. Çocuğuma da bir kızak yaptım. Karda kayacağız" dedi.
Mustafa Aytaçoğlu ise, "3 gündür hoş kar yağıyor. Kar sahiden rahmet. Yer altı sularımız zenginleşiyor. Kar yağmayınca dünyanın tadı tuzu da olmaz. Allah yazımızı yaz, şahsımızı da kış yapsın. Pazar günleri buralar ağır oluyor. Geçen sene kar yağmadı. Tarlalarda fidelerimiz kurudu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 23:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çorum’daki un fabrikası patlamasında yaralanan işçi hayatını kaybetti

Çorum’da un fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan emekçi, 8 günlük hayat çabasını kaybetti.
Olay, 6 Mayıs Salı günü Mimar Sinan Mahallesi Erzurum Dede Sokak’ta bulunan Hatap Un Fabrikası’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, fabrikanın paketleme kısmında tıkanan bir borunun hava basıncıyla açılmaya çalışıldığı sırada rezidanstaki kıvılcımların parlaması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sırasında paketleme kısmında bulunan 9 personelden 8’i yaralandı.
Patlamada ağır yaralanan 47 yaşındaki Zülfikar Tutuş, tedavi gördüğü hastanede 8 gün süren hayat gayretini kaybederek ömrünü yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.