İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Şubat, 2025 19:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bölgesel ve yerel kalkınmaya akademik destek verecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) ortasında bölgesel ve lokal kalkınmaya katkı sağlayacak bahislerde akademik ve toplumsal çalışmaları içeren iş birliği protokolü imzalandı.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ortak çalışma kültürüne paha katmak amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda BARÜ ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) arasında bir iş birliği protokolü yapıldı. Yenilikçi fikirlerin teşebbüse dönüştürülmesi ve ortak projeler yürütülmesini kapsayan protokol, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik ile Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu İdare Şurası Lideri Mine Fırıncıoğlu tarafından imzalandı. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen programa, Bayan Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.
Girişimcilerin mesleksel bilgi ve marifetlerinin gelişimine katkı sağlayarak iş dünyasında daha faal rol almalarını hedefleyen protokol çerçevesinde, toplumsal sorumluluk hususlarını da kapsayacak formda belirlenen maksat kitlelere uygun eğitim programları düzenlenecek. Akademik ve toplumsal çalışmalarla birlikte ortak aktiflik ve tertipler düzenlenmesi noktasında çalışmalar yapılacak. Ayrıyeten öğrenci kulüpleri ile etkin bir etkileşim sağlanarak bayan girişimcilik kulübünün kurulmasına yönelik faaliyetler yürütülecek.
Protokol imza merasiminde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, üniversite-sanayi iş birliklerinin nitelikli iş gücü muhtaçlığının karşılanması noktasında bölge dinamiklerine kıymetli katkılar sunduğunu belirterek imzalanan iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti söz etti.
Üniversitelerin farklı kurumlarla güç birliği içerisinde yürüttükleri çalışmalarla bulundukları bölgeye paha kattıklarını tabir eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise "Üniversite olarak topluma katkı misyonumuz çerçevesinde tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Sahip olduğumuz teorik bilgi birikimini, bölümün pratik bilgi birikimi ile birleştirme konusunda stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Vilayetimizin ve bölgemizin ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlarda gelişimine katkı sunmak gayesiyle deneyim paylaşımda bulunuyoruz. Daha tesirli kurumsal düzeneklerle girişimcilik ekosistemini geliştirmeye uğraş ediyoruz. Bu fikirlerle vilayetimize ve bölgemize kıymet katacak çalışmalardaki iş birlikleri münasebetiyle Bayan Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Liderimiz Sayın Mine Fırıncıoğlu ile idare konseyi üyelerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları için Bartın TSO Yönetim Kurulu Liderimiz Sayın Halil Balık’a teşekkür ediyor, protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibarıyla sona ermesinin ardından denize açılan tekneler ilk günlerinde bol miktarda palamut avlarken bu bolluk daha sonra hamsi ve istavrit avı ile devam etti.

Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçılarının getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Yasak başladı, tezgâhlar onlara kaldı

Bu sezon tezgahlarda her çeşit balığın yer aldığını belirten balıkçılardan Adem Kaygusuz, "Bu sezon palamut, hamsi, istavrit, mezgit açısından bereketli geçti. Şükürler olsun bu sezon denizde her çeşit balık vardı herkes para kazandı. Dün gece itibariyle yasak başladı tezgahlarda ağırlıklı olarak istavrit, mezgit, çupra, alabalık, somon çeşitleri bulunuyor. Bundan sonra genelde kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği olta balıklarını satacağız. Sezon bitince ağırlıklı olarak somon, kültür, levrek, çupra, alabalık gelir. Bu sezon kalkan balığı da bol geldi fiyatları 500-700 TL’ye kadar geriledi. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 250 TL, somon 150-175 TL, levrek, çupra 350 TL, alabalık 150-200 TL arasında. Ramazan’da istavritin kilosu 100-125 TL iken sezon bitimine yakın teknelerin çoğu paydos ettiği için fiyatı 200 TL’ye kadar çıktı" dedi.

Balıkçılardan Turgay Memiş, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yer alacağını kaydederek, "Bu sezon mükemmel geçti artık yasak başladı. Bundan sonra tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları olur. Kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit gibi çeşitler tezgâhlarda yer alır. Bundan sonra ağırlıklı olarak levrek, somon, alabalık satılır. Fiyatlarımız, istavrit 200 TL, mezgit 300 TL, bundan sonra fiyatlar daha da yükselir diye tahmin ediyordum. Kültür balıklarının fiyatı da 200-350 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.